Orban: Dragnea să o ţină pe Dăncilă acasă. Riscă să dinamiteze relaţiile internaţionale

Share:

Preşedintele PNL Ludovic Orban i-a solicitat lui Liviu Dragnea, „să o ţină acasă” pe Viorica Dăncilă, pentru că altfel riscă să dinamiteze relaţiile internaţionale ale României. Cererea liderului liberal vine în contextul în care Dăncilă a încurcat capitala Muntenegrului cu capitala Kosovo, informează Mediafax.

„Îi solicit lui Dragnea să o ţină acasă pe Dăncilă, pentru că dacă o mai lasă să umble liberă prin lume va ajunge un pericol public la adresa relaţiilor internaţionale ale României. Că mai face câte o gafă în faţa Parlamentului sau la câte o emisiune televizată îi mai putem trece cu vederea incapacitatea ei de a citi textele care îi sunt puse la dispoziţie sau necunoaşterea limbii române. Dacă însă este lăsată în continuare să umble liberă prin lume riscă să dinamiteze foarte multe relaţii internaţionale ale României. Gafa monumentală comisă în vizita din Muntenegru nu poate fi tratată la capitolul râsete şi trecem mai departe. E inadmisibil când te deplasezi într-o ţară străină ca şi prim-ministu să nu cunoşti numele capitalei ţării în care te deplasezi şi mai mult decât atât să confunzi capitala ţării în care te duci în vizită oficială cu capitala unei alte ţări”, a declarat, joi, preşedintele PNL Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul partidului.

Acesta a acuzat că mai grav este că premierul Viorica Dăncilă a încurcat capitala Muntenegrului, care este Podgorica, cu cea a unei ţări pe care România nu a recunoscut-o, respectiv Priştina, Kosovo.

„În cazul Priştina şi Kosovo este vorba de o ţară pe care România nu a recunoscut-o, lucru care agravează şi mai mult gafa monumentală comisă de premierul Dăncilă. Sigur că cel mai bine şi pentru Dăncilă şi pentru România, ar fi ca Dăncilă să plece de la Palatul Victoria, dar mă îndoiesc că Dragnea se poate dispensa de acest moment de această slugă care îi execută comenzile ticăloase”, a precizat Orban.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, miercuri, o nouă gafă, în timpul declaraţiilor comune cu omologul muntenegrean, Dusko Markovic, ea afirmând că se bucură că se află la Priştina, capitala Kosovo, deşi se afla în capitala Muntenegrului, Podgorica.

„Mă bucur să mă aflu astăzi la Priştina în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru”, a spus la începul declaraţiei sale Viorica Dăncilă, potrivit filmărilor publicate în spaţiul public.

Gafa a fost corectată de translator, care a tradus Podgorita în loc de Priştina, capitala Kosovo, nerecunoscut de România. Ulterior, pe canalul de youtube al guvernului muntenegrean sunetul din partea în care premierul român a spus Priştina în loc de Podgorita a fost tăiat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.