Gafe pe bandă rulantă

1

Premierul Viorica Dăncilă continuă să surprindă. În mod negativ, evident! Gafele premierului în exercițiu au devenit subiect de ironii și bancuri pe rețelele sociale și nu numai. Fiecare declarație a premierului, făcută în interior sau în vizitele oficiale peste hotarele României, ne face să stăm cu frica în sân. Este inadmisibil ca un premier să fie atât de nepregătit pentru funcția în care a fost numit și pe care o exercită cu atâta stângăcie/incompetență. Dăncilă nu poate, din păcate, mai mult! Este depășită, la fiecare provocare, de importanța funcției pe care, vremelnic, o deține dar este și vinovată pentru faptul că a acceptat-o și, mai mult, ține cu dinții de acest scaun!

La rândul lor, majoritatea miniștrilor Cabinetului Dăncilă nu au nicio legătură cu funcția pe care o dețin. Despre deja celebrul Andrușcă, din fruntea Economiei, nu mai este nimic de spus. Este o rușine ca un individ atât de slab pregătit să conducă un minister atât de important, vital pentru România! De asemenea, este jenant pentru pesediști să propună, numească și susțină un asemenea personaj în această funcție!

La rândul său, ministrul Daea, se agită de dimineață până seară. Și-a numit fata, într-un loc călduț, pe bani mulți, în subordinea sa, evident, că doar este un pesedist pur-sânge care nu dă doi bani pe noțiunea de concurs pentru ocuparea unui post în sectorul public! Gafa uriașă, comparația între gazarea porcilor și gazarea evreilor de la Auschwitz a șocat și a generat proteste ample din partea oficialilor israelieni. A demisionat, cumva, Petrică al nostru din fruntea Agriculturii românești? Să fim serioși!

A venit mai apoi, rândul ministrului Fifor, un fost manager de muzeu, ajuns în fruntea Armatei Române, să gafeze! Omul este elegant, face parte dintr-o altă categorie decât cea reprezentată de Șerban Nicolae, Nicolicea, Iordache sau Codrin Ștefănescu, dar, din păcate, se află într-o funcție mult prea importantă. A spus și el (ce mare problemă?) ca, la baza de la Deveselu, se află rachete balistice, ceea ce a provocat un cor de proteste din partea Rusiei! Ulterior, după principiul “nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase”, Fifor a rectificat nonșalant că a fost o eroare de interpretare și că la Deveslu se află doar…rachete de interceptare! Să demisioneze ministrul Fifor pentru un lucru atât de insignifiant? Să fim, de asemenea, serioși! Cum poate un pesedist de viitor (mulți îl văd ca și succesor al lui Dragnea, dacă acesta din urmă va fi condamnat!) să facă un pas în spate? Ce ar spune șeful său suprem, Liviu Dragnea? Cum poți să renunți, atât de ușor, la lupta cu așa-zisul stat paralel?

Ce să mai spunem despre „tricoaiele” despre care ne vorbea, deunăzi, secretarul de stat din Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Buzura, sau despre recentele declarații ale șefei sale de minister, Ioana Bran, care a dat o explicație halucinantă pe tema diurnei jalnice de 25 de lei pe care o primesc sportivii din loturile naționale.

Din păcate, decredibilizarea României, chiar în anul Centenarului, continuă la cote alarmante! Este rușinos ca o țară, în Anul Centenarului, să fie condusă de un Guvern, compus din miniștri (cu puține excepții!) mult prea slabi! Tot ceea ce contează pentru liderii coaliției PSD-ALDE este modificarea legilor Justiției în sensul în care să stopeze orice risc de a ajunge la pușcărie! Este atât de simplu! Cum poți să conduci un partid care votează legi care să te scape de o eventuală condamnare definitivă și tu, nonșalant, să spui că aceste legi nu au nicio legătură cu tine? Milioane de români sunt prostiți în față de o guvernare arogantă, incompetentă și ruptă de orice realitate!

De altfel, nici nu mai contează dacă Dăncilă va pleca sau nu din fruntea Guvernului! Dragnea are în mâneca variante la fel de “competente” pentru șefia Executivului! Ce păcat însă, pentru o țară atât de minunată ca România, că o șleahtă de profitori disprețuitori, avizi să controleze total România, să își ducă, până la capăt, planul pervers de pervertire a țării, chiar în Anul Centenarului!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
1 Comentariu
  1. Marianus spune

    Gafe fac toti. mai grav este ca unii dintre cei care fac greseli (gafe) sunt sau au fost profesori. Dar noi vedem doar pe cele ale unora. Vedem paiul, nu barna……..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.