O diversiune în țara javrelor politice

0

Au trecut aproape patru zile de la violențele și abuzurile incalificabile ale Jandarmeriei la adresa zecilor de mii de români care au protestat pașnic la mitingul Diasporei de vineri seară. În mod cert, au existat manipulatori de profesie, diversioniști infiltrați/aduși cu miza decredibilizării unui protest pașnic. Este evident și pentru un copil de vârstă preșcolară că forțele de ordine au fost pregătite/instruite să intervină în forță. Toate provocările unor jandarmi iresponsabili, care fac de rușine haina militară, refuzul acestora de a identifica și a sălta rapid grupurile de scandalagii, arată foarte clar că reprimarea brutală a unui miting pașnic fusese decisă ca unică soluție. Dar, cum Jandarmeria avea nevoie, chipurile, de o intervenție care să mimeze aplicarea/respectarea legii, au apărut, inevitabil, grupurile de diversioniști, tolerate, la fel de evident, de miile de jandarmi care se aflau, practic, într-un dispozitiv de luptă în Piața Victoriei.

Brutalitatea jandarmilor este de netolerat, disproportionată, față de un miting, repet, a cărui decredibilizare a reprezentat o uriașă miză, pentru impostorii din politică și/sau îmbrăcați în haină militară. Faptul că, la peste trei zile de la acea intervenție extrem de brutală, nejustificată, Jandarmeria Română nu a catadicsit să întreprindă, nici măcar formal, vreo anchetă internă, prin care să arate că se delimitează ferm și că îi va sancționa pe jandarmii care au făcut abuzuri și care au bătut oameni nevinovați, este de netolerat! Din păcate, șefii Jandarmeriei au preferat să se închine unei guvernări arogante, corupte și profund iresponsabile. Ministrul Carmen Dan, o unealtă docilă a lui Dragnea, un condamnat care se crede stăpânul României și care, se pare, alege să calce totul în picioare doar pentru a scăpa de pușcărie , prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, o fostă consilieră a lui Firea și o apropiată a jupânului de la Voluntari, Florentin Pandele, care a dat un ordin iresponsabil pentru care trebuie să răspundă rapid, șleahta de iresponsabili din PSD care i-au atacat, în modul cel mai mârșav, pe zecile de mii de protestari, sunt moste de cinism și slugărnicie față de un lider care vrea liniște!

Indiscutabil, PSD a câștigat alegerile paralamentare din 2016. De aici, însă, și până la a considera că liderii săi au dreptul să facă orice, în baza unui vot popular care se referă, strict, la un program de guvernare pe care liderii PSD nu mai dau astăzi doi bani, este o cale lungă. Protestatarii au dreptul să-și exprime nemulțumirea. Identificarea lui Iohannis și a partidelor de opoziție ca sursă a tuturor relelor și eșecurilor din societatea românească, este o mârșăvie de netolerat.

Disperarea PSD, în special a jupânului Dragnea, este data de faptul că nu controlează total România. Iohannis nu-l ascultă, procurorul general nu-l ascultă, șeful SRI și cel al SPP, de asemenea. Ca și unii magistrați. Toți cei care au curajul de a se opune stăpânului PSD și al României, sunt catalogați imediat de presa obedientă, jurnaliști care se vând PSD și care fac de râs profesia nobilă de jurnalist, dar mai ales de liderii PSD și ALDE, drept exponenți ai așa-zisului stat paralel. Toți exponenții statului paralel trebuie puși cu botul pe labe. Ce contează că statul paralel este o aberație prin care Dragnea și alți lideri (care au coșmaruri noaptea, auzind, probabil, zăngănitul cătușelor) nu vor decât să deturneze România de pe traseul său euro-atlantic?

Mai crede, oare, cineva că PSD nu are legătură și nu este implicat, tacit, mârșav, fără scrupule, în incidentele de vineri seara din Piața Victoriei?

Atâta timp cât tu, ca ministru al Afacerilor Interne, numești șeful și adjuncții șefului Jandarmeriei, ca și mulți șefi de Direcție din structura centrală, cu mandate de împuternicire de șase luni, este evident că îi și controlezi și șantajezi!

Colonelul Sebastian Cucoș, actualul comandant, evident împuternicit, al Jandarmeriei Române, a fost numit în această funcție pe 15 august 2017. De doamna ministru Carmen Dan, cel mai slab, susțin subordonații săi, ministru care a trecut pe la șefia Afacerilor Interne. Marele comandant Cucoș trebuia ca, în cele șase luni de împuternicire, adică până pe 15 februarie 2018, să susțină examen pentru funcția pe care o deține! Credeți că a susținut vreun examen? Nici vorbă, pentru că, în februarie, același ministru care “geme de competență”, l-a mai împuternicit pe încă șase luni, pe aceeași funcție! Mai mult, probabil, pentru a-i testa și pe viitor obediența, colonelul Sebastian Cucoș, nu a fost avansat pe 1 decembrie, anul trecut, la funcția de general, deși funcția deținută îi conferea, practic, accesul la acest grad! Mâine, pe 15 august, îi expiră și cea de-a doua împuternicire pe șase luni (asta confirma chiar site-ul Jandarmerie Române!). Sunt convins că vor urma înca șase luni de împuternicire. Ba mai mult, pe 1 decembrie există din nou perspectiva avansării “binemeritate” la gradul de general. Apoi, poate urma o pensie fericită, cu multe zerouri în coadă!

Lichelismul trebuie să ia sfârșit pe toate palierele! Din păcate, Anul Centenarului este subordonat unui război româno-român din care singurii perdanți sunt românii! Dar, până la urmă, cât de ușor și profitabil este să devii o javră în guvernarea lui Dragnea?!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.