Raed Arafat vorbește despre riscul unei noi tragedii gen „Colectiv”

0

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat afirmă că evitarea unei noi tragedii de felul celei care s-a produs în urmă cu trei ani în clubul Colectiv depinde de administratorii şi patronii localurior, el susţinând că măsurile luate de ISU în acestă privinţă au rolul de a descuraja încălcarea legii. „Nu poţi să pui un pompier lângă fiecare locaţie”, a spus Arafat în acest context.

Prezent joi în judeţul Prahova, Raed Arafat a declarat, întrebat cât de mare este riscul de producere a unei catastrofe similare celei de la Colectiv, că evitarea unui astfel de eveniment depinde în primul rând de administratorii şi patronii localurior unde se adună un număr mare de oameni.

„Din punct de vedere al incendiilor, ce s-a făcut în ultimii trei ani diminuează riscul ca situaţia să se repete. Oricât am face noi legi, dacă în capul cuiva este să încalce legea şi să nu respecte prevederile, riscul este acolo. Nu poţi să pui un pompier lângă fiecare locaţie şi un poliţist lângă fiecare, să nu fure. Asta depinde de oameni „, a precizat Raed Arafat, potrivit news.ro.

Acesta a adăugat că inspectiile şi amenzile aplicate pe linia prevenirii incendiilor au rolul de a diminua riscul şi de a-i descuraja pe patronii şi administratorii de cluburi sa încalce legea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.