Sărbătoarea forțelor armate italiene

0

În ziua de 4 noiembrie Forţele Armate italiene sunt în sărbătoare, în amintirea victoriei care a marcat realizarea unificării Italiei.

La Bucureşti, Ambasadorul Italiei şi Ataşatul Militar al Apărării, sărbătoresc evenimentul în ziua de 6 noiembrie printr-o ceremonie la Cimitirul italian Ghencea din Bucureşti, la care vor participa Ambasadori şi Ataşaţi militari, autorităţi civile şi militare române şi italiene şi toţi cei care vor dori să fie aproape de Forţele Armate italiene.

În cursul ceremoniei, care va începe la orele 11.00, Ambasadorul Italiei Marco GIUNGI şi Ataşatul Militar al Apărării, Col. Andrea TIVERON, vor depune coroane de flori la monumentele eroilor italian şi român, pentru a-i comemora pe toţi militarii care s-au jertfit pentru PATRIE în Italia şi în străinătate, în vreme de război şi de pace, din care peste 1700 sunt îngropaţi în pământ românesc.

O mare parte din aceştia sunt eroi căzuţi la datorie în timpul primului război mondial, aparţinând Diviziei italiene care, făcând parte din Armata aliată a Generalului francez D’ESPERY, au participat la ofensiva de pe frontul macedonean în septembrie 1918 şi eroi căzuţi la datorie în timpul celui de-al doilea război mondial, care şi-au pierdut viaţa în timpul deplasărilor dinspre şi înspre frontul rusesc.

Soldaţii italieni se odihnesc alături de colegii lor români, stând mărturie a unui parcurs comun început pe marele teatru de război al primului conflict mondial şi care continuă astăzi sub formele recente de cooperare militară în diferite teatre de operaţiuni, cu scopul de a atinge, la acea vreme, valorile unităţii şi independenţei şi, în zilele noastre, printr-o strategie de securitate conştientă şi comună, pacea europeană şi mondială.

Anul acesta, de asemenea, Ambasada Italiei şi Ataşatul Militar al Apărării vor organiza o seară comemorativă, la 100 de ani de la sfârşitul marelui război care a costat numai Italia jertfa a peste 600.000 de eroi militari. Concertul, care va avea drept interpreţi Corul şi cvintetul de instrumentişti ai Vânătorilor de munte din Vallecamonica, va fi susţinut la Cercul Militar din Bucureşti în ziua de 1 noiembrie 2018.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.