Ce este un NVR și cum funcționează

NVR provine de la Network Vide Recorder sau in traducere libera, inregistrator video de retea. Acest tip de inregistrator devine tot mai popular, pe masura ce are implementata si conexiune wireless, ce faciliteaza usurinta in operare.

Ce este un NVR?

Un NVR este un echipament dedicat camerelor IP ce permite atat inregistrarea, cat si redarea imaginilor captate. Se caracterizeaza prin posibilitatea de a administra un intreg sistem IP, ce poate fi personalizat in functie de cerintele fiecarui utilizator. Inregistrarile sunt stocate pe un HDD ce poate varia in dimensiuni, conform specificatiilor tehnice ale fiecarui inregistrator. Semnalul video transmis din camera IP catre NVR este nativ digital, prin urmare calitatea imaginilor va fi net superioara camerelor analogice.

Modul de functionare al unui NVR

Exista o mare diferenta intre un DVR si un NVR. De multe ori se produc confuzii in ceea ce priveste cele doua inregistratoare. NVR-ul a fost lansat pentru a putea reda imagini de inalta rezolutie, provenite de la camere IP full HD. Pe masura ce tehnologia a evoluat, rezolutia suportata a ajuns sa depaseasca 4K, ajungand pana la 12MP. Totodata trebuie precizat ca noile inregistratoare lansate pe piata suporta inregistrare hibrida, in sensul ca pot inregistra atat camere HD analogice, cat si camere IP. Poate fi o solutie viabila pentru cazurile in care aveti deja montate camere supraveghere analogice, dar doriti extinderea sistemului cu alte camere, de data aceasta IP. Investitia nu va fi atat de mare, dar va trebui sa stabiliti de la inceput numarul de camere de supraveghere analogice si IP, pentru a alege XVR-ul potrivit. In cazul XVR-urilor, fiecare producator furnizeaza o schema de conectare a camerelor, nu pot fi montate aleator.

Cum conectam camere IP la NVR

Daca va aflati in situatia de a investi intr-un sistem de supraveghere video complet, atunci optiunea recomandata este, fara indoiala, IP. Modul de conectare al camerelor IP la un NVR este o alta problema des intalnita. Un NVR nu este un DVR. Spre deosebire de un DVR care are un numar de iesiri video egal cu numarul de camere suportate, NVR-ul nu are mufe de conectare directa a camerelor de supraveghere. Este prevazut de regula cu mufa RJ-45 folosita pentru conectarea unui switch. Camerele IP vor fi conectate la NVR prin cablu UTP, prin switch. Exista si NVR-uri cu un numar de 4, 8 sau 16 porturi Ethernet. Acestea au functie POE sau power over Ethernet. Pentru a conecta camerele IP la acest tip de NVR este important ca ele sa aiba modul POE incorporat sau sa aiba injectoare POE. Functia POE este de mare ajutor, intrucat are rolul de a transmite prin intermediul aceluiasi cablu atat semnalul video, cat si alimentarea.

O alta caracteristica de luat in considerare atunci cand alegeti un kit de supraveghere video IP este distanta. Un DVR va necesita permanent conectarea directa a camerelor analogice sau HD prin cablu coaxial sau UTP. Sistemul va deveni functional doar in acest mod. Imaginile captate de camere vor fi transmise prin cablu catre DVR. Sistemele de supraveghere IP au o alta calitate, superioara. Daca facem referire la o camera IP, indiferent ca este vorba despre una cablata sau despre o camera IP wireless, va putea fi accesata oricand prin internet, fara a fi conectata neaparat la un NVR. Are propriul IP, ceea ce ofera o flexibilitate in operare. Pornind de la acest aspect, un NVR va putea fi amplasat intr-o alta locatie, diferita de cea a camerelor video de supraveghere, putand inregistra si stoca imaginile surprinse la fel de bine ca si cum ar fi local. Este indicata o buna viteza de internet pentru procesarea continua, fara fluctuatii a fluxului video.

Informatii suplimentare despre produse si modul de functionare puteti gasi accesand magazinul online 1CCTV.ro unde veti gasi intotdeauna o gama variata de sisteme de supraveghere, camere IP, NVR-uri etc. Stim ca fiecare locuinta si fiecare afacere are propriile necesitati, de aceea echipamentele pot fi adaptate oricarei aplicatii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.