Premierul Scoției cere o moțiune de cenzură împotriva Theresei May

Nicola Sturgeon, liderul Partidului Naţionalist Scoţian (SNP) şi prim-ministrul Scoţiei, a declarat că „dezastrul” Brexitului cauzat de premierul Theresa May nu mai poate continua şi i-a cerut liderului opoziţiei, Jeremy Corbyn, să depună o moţiune de cenzură.

Premierul Scoţiei îi cere liderului opoziţiei să depună o moţiune de cenzură împotriva premierului Theresa May pentru a încheia „dezastrul” Brexitului

Nicola Sturgeon, liderul Partidului Naţionalist Scoţian (SNP) şi prim-ministrul Scoţiei, a declarat că „dezastrul” Brexitului cauzat de premierul Theresa May nu mai poate continua şi i-a cerut liderului opoziţiei, Jeremy Corbyn, să depună o moţiune de cenzură, scrie Politico.

„Dacă nu acesta este momentul, atunci când?”, a declarat Sturgeon la BBC.

„Orice ar spune Theresa May acum, această amânare nu cred că va schimba nimic esenţial. Încearcă să tragă de timp şi speră să ajungă la un punct în care oamenii vor trebui să îi susţină acordul pentru că nu există o alternativă iar parlamentul nu poate lăsa să scape cu asta”, a adăugat ea.

Întrebată de ce SNP nu a depus o moţiune de cenzură împotriva lui May având în vedere că Partidul Laburist al lui Corbyn refuză să facă acest lucru pentru că doreşte noi alegeri, Sturgeon a declarat că doreşte o cale „mai cu însemnătate”.

„Îmi dau seama că Theresa May este pusă sub presiune. Am vorbit cu ea ieri şi poţi să auzi asta în vocea ei. Acestea fiind spuse, în mare parte este şi vina ei”, a adăugat Sturgeon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.