România, printre codașele UE la numărul găinilor crescute în cuști

0

România se află printre primele ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul mic de găini crescute în cuşti, cu 4,79 milioane de capete, ceea ce reprezintă 14,7% din totalul de 32,5 milioane de păsări ouătoare existente în ţara noastră, potrivit datelor furnizate de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

La nivelul UE28, numărul total de găini ouătoare este de peste 397 milioane de capete, din care 53% sunt crescute în cuşti îmbogăţite, iar cel mai mare exportator de ouă în România este Polonia, ţară care deţine cel mai ridicat număr de găini crescute la cuşcă din Uniunea Europeană. Polonia exportă anual în România circa 150 de milioane ouă, adică 15% din producţia de ouă la cuşti în România.

UCPR vine cu aceste precizări în urma „unor informaţii false” care au apărut în ultima perioadă în media privind creşterea găinilor în cuşti şi susţine că doreşte să informeze corect opinia publică privind situaţia din România.

Conform datelor statistice ale Ministerului Agriculturii, la sfârşitul anului 2018, în România erau 32,552 milioane de capete găini ouătoare, din care doar circa 8 milioane de capete sunt crescute în ferme industriale, restul fiind în gospodăriile individuale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.