Cererea președintelui de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019, respinsă de Parlament

0

Plenul reunit al Parlamentului a respins miercuri cererea preşedintelui Klaus Iohannis a reexaminare a proiectului bugetului de stat pe anul în curs. Legea va merge la promulgare la preşedinte, care nu mai are nicio cale de atac.

Cererea preşedintelui a fost respinsă cu 245 de voturi şi doar 115 în favoarea solicitării de reexaminare.

Proiectul de buget pe 2019 a fost votat după mai puţin de o oră de dezbateri în aceeaşi formă în care fusese adoptat şi în urmă cu aproape o lună. Reexaminarea solicitată de Klaus Iohannis a fost respinsă cu voturile PSD, ALDE şi UDMR.

Şeful statului, care a şi contestat legea la Curtea Constituţională, sesizarea fiindu-i respinsă, şi-a epuizat astfel căile de atac şi va fi nevoit să o promulge.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui la proiectul legii bugetului de stat pe 2019.

S-au înregistrat 23 de voturi ”pentru” şi 13 ”împotrivă”.

Astfel, proiectul de buget a fost aprobat în forma iniţială, nefiind admisă nicio modificare faţă de varianta trimisă iniţial la promulgare.

Dezbaterile în comisii au durat mai puţin de o oră.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat, la începutul şedinţei, că ministerul respinge de la început toate amendamentele depuse la proiectul de buget.

„Se ştiu amendamentele, să nu mai stăm. Ministerul de Finanţe de la început respinge orice propunere de amendare. Amendamentele se cunosc de toţi colegii. Vot imediat pentru că toată lumea aşteaptă acest buget”, a spus Teodorovici.

Parlamentarii PNL şi USR au solicitat să susţină toate amendamentele, însă preşedintele Comisiei de buget de la Senat, Viorel Arcaş, care a condus şedinţa, a respins această propunere.

Senatorul PNL Florin Cîţu a cerut să pună o întrebare ministrului Finanţelor legată de buget, însă acesta a replicat: „În pauză”.

Între social-democraţi şi reprezentanţii Opoziţiei au avut loc mai multe schimburi de replici, în timp ce amendamentele au fost votate pe bandă rulantă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.