Orice afacere mică sau mare ar trebui monitorizată prin camere IP Hikvision

Share:

Deschiderea unei afaceri presupune multa munca, implicare, perseverenta, dar si atentie la detalii. Nu de putine ori am auzit situatii cand proprietari de restaurant, sefi de departamente, directori de fabrici s-au plans de pierderi materiale cauzate de furturi. In orice domeniu securitatea este deosebit de importanta. De aceea orice antreprenor ar trebui sa isi puna pe lista rapida de investitii si achizitia unor camere IP Hikvision. Desi la inceput costurile pot parea ridicate, beneficiile aduse pe termen lung vor amortiza investitia de acum.

Un sediu administrativ, un punct de lucru, un magazin sau restaurant au nevoie de monitorizare continua pentru a putea functiona in parametri optimi. Montarea unor camere supraveghere Hikvision reprezinta solutia sigura si de durata. Un sistem de supraveghere corect pozitionat va transmite informatiile importante. Imaginile suprinse de camerele IP se pot stoca pe un NVR sau local pe un micro SD-card. De asemenea, administratorul poate accesa oricand doreste orice camera IP Hikvision pentru a urmari indeaproape activitatea angajatilor, dar si comportamentul clientilor, dupa caz.

Inainte de a cumpara un sistem de supraveghere video Hikvision este indicat sa aveti un proiect prin care sa fie stabilit numarul de camere video necesare, tipul lor, modelul de inregistrator potrivit, DVR sau NVR. Fara indoiala, camerele IP sunt preferate in locul celor CCTV. Au o tehnologie avansata, dar mai ales sunt camere de supraveghere ce transmit semnal video nativ digital, prin urmare, rezolutia transmisa este cea reala.

In functie de destinatia camerelor, vor fi necesare camere IP de exterior si camere IP dome de interior. De regula, pentru exterior sunt folosite camerele bullet, care datorita formei si carcasei sunt rezistente in orice conditii meteo si de lumina. Cele mai multe modele au carcasa metalica, ceea ce le protejeaza in caz de umiditate ridicata, caldura mare sau fapte de vandalism. Pozitionarea lor trebuie realizata la o inaltime suficient de mare pentru a nu se ajunge cu usurinta la ele. Distanta de iluminare este un factor esential in alegerea camerelor potrivite. Indiferent ca aveti nevoie sa monitorizati proprietatea de jur-imprejur sau doar anumite laturi, selectati modelele care sa includa leduri IR capabile sa acopere zona supusa monitorizarii. Unele modele permit iluminare la 20M, 40M, in timp ce altele ajung pana la 80M, 100M.

Pentru depozite mari si distante lungi de supraveghere este indicat sa apelati la camere IP Speed Dome. Aceastea au functii speciale, precum lentila varifocala de mari dimensiuni ce suporta zoom optic de pana la 32X, dar si iluminare la peste 100M. In plus suporta rotire 360 grade si aveti control asupra imprejurimilor.

La interior se folosesc de cele mai multe ori camere dome, datorita formei rotunde ce asigura integrarea discreta in decorul oricarui magazin sau restaurant. Acestea se monteaza in locuri strategice, in colturi pentru supravegherea intregii incaperi, dar si in zone sensibile, cum ar fi deasupra casei de marcat.

Toate camerele montate se integreaza intr-un singur sistem, fiind conectate la un NVR. Acesta poate fi accesat de oricunde, oricand, prin urmare un incident aparut va fi inregistrat si redat in orice moment.

De asemenea, pentru imagini de calitate este recomandat sa folositi camere IP cu rezolutie minima de 2MP. Pe masura ce rezolutia camerei creste si imaginea transmisa va fi mai clara. Daca detaliile conteaza in domeniul in care activati si in spatiul in care instalati sistemul, nu treceti cu vederea acest aspect important. O alta caracteristica ce ajuta la accentuarea detaliilor este lentila. Alegeti camere cu lentila fixa sau varifocala, care sa indeplineasca exact cerintele impuse.

Existenta unor camere de supraveghere Hikvision va elimina golurile nejustificate din activitatea angajatilor si va creste eficienta si productivitatea. In plus orice incident va fi surprins instant. Mai mult decat atat, tentativele de furt vor disparea, iar pierderile cauzate de aceste situatii se vor diminua semnificativ.

Alegeti calitatea produselor Hikvision apeland la magazinul online www.1CCTV.ro. Aici veti gasi componentele de care aveti nevoie pentru punerea in functiune a sistemului necesar spatiului pe care il detineti.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.