Întâlnire tensionată, Dăncilă-Timmermans, la Bruxelles

Share:

Viorica Dăncilă are o zi aglomerată miercuri, atunci când se va afla la Bruxelles unde va avea o întâlnire oficială cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.  Aceasta este cea de-a treia discuţie a premierului cu Timmermans, în trei săptămâni.

Viorica Dăncilă face astăzi o vizită de lucru la Bruxelles. Premierul are programată o întrevedere cu prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans.

De asemenea, Dăncilă va participa la Summit-ul Social Tripartit.

Frans Timmermans a fost săptămâna trecută, luni, la Bucureşti, având discuţii cu premierul.

„Discuţiile au fost constructive şi au reprezentat o continuare a celor deja stabilite în cadrul întrevederii ce a avut loc la Bruxelles, săptămâna trecută. Ambele părţi au apreciat că este nevoie de un dialog constructiv şi au convenit asupra paşilor de urmat în perioada următoare. Cei doi oficiali au punctat nevoia unei bune cooperări între Executivul României şi Comisia Europeană”, preciza atunci într-un comunicat Guvernul.

Potrivit sursei citate, cei doi înalţi oficiali au agreat planul de lucru al experţilor români şi europeni care vor avea deja o primă întâlnire săptămâna aceasta, „pentru a găsi cele mai bune soluţii”.

„În acest context au agreat că o nouă întâlnire va avea loc săptămâna viitoare cu ocazia vizitei doamnei prim-ministru la Bruxelles”, se mai arăta în comunicat.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, atunci, că nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV şi că trebuie să fie foarte clar că aceste chestiuni sunt foarte serioase, iar Comisia Europeană vrea să vadă progrese.

În urmă cu două săptămâni, Dăncilă şi Timmermans au avut discuţii la Bruxelles.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.