Liberalii îi cheamă pe români să susțină referendumul

Ludovic Orban cheamă românii să vină alături de PNL şi de preşedintele Iohannis în susţinerea referendumului din 26 mai şi afirmă că România se află în faţa unui pericol iminent în condiţiile în care „această guvernare acţionează prin ordonanţe de urgenţă în folosul unor infractori”.

„Chemăm pe toţi cetăţenii români să vină alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de Partidul Naţional Liberal în susţinerea referendumului anunţat de preşedintele României pentru data de 26 mai. PNL se va implica activ şi hotărât în campania pentru referendum prin toate mijloacele pe care le are la îndemână pentru a ajunge la o voinţă populară clară şi fără tăgadă în urma acestui scrutin.

Referendumul constituie forma supremă de manifestare a voinţei poporului şi unica modalitate de exprimare directă a cetăţenilor asupra unei probleme cu care se confruntă întreaga ţară de 2 ani de zile. Poziţia exprimată de cetăţeni în cadrul referendumului este cea care va arăta dacă modul în care guvernează coaliţia PSD-ALDE, legiferând în propriul interes, este unul legitim, dincolo de propaganda mincinoasă şi paralelă cu realitatea a actualului Guvern”, afirmă Ludovic Orban, duă ce preşedintele Iohannis a anunţat că va convoca un referendum în ziua alegerilor euroarlamentare.

Ludovic Orban consideră că statul de drept şi democraţia sunt în pericol pentru că singura preocupare a lui Liviu Dragnea, a lui Călin Popescu Tăriceanu şi a camarilei din jurul lor a fost aceea de a guverna doar în propriul lor beneficiu.

„România se află în faţa unui pericol iminent în condiţiile în care această guvernare acţionează prin ordonanţe de urgenţă în folosul unor infractori, respectiv al activării Articolului 7 din Tratatul UE împotriva ţării noastre. În atare situaţie doar românii sunt cei care, prin votul lor, pot pune punct acestei puteri politice toxice care pune sub semnul întrebării orientarea pro-europeană a României”, spune Orban.

Ludovic Orban precizează că Partidul Naţional Liberal este convins că românii nu mai suportă această guvernare a infractorilor şi vor demonstra acest lucru la referendumul de pe 26 mai.

„România merită o guvernare în care justiţia, statul de drept şi democraţia să fie literă de lege, iar angajamentele ţării noastre nu vor mai fi puse niciodată sub semnul întrebării de un guvern al incompetenţei şi ticăloşiei”, mai spune liderul iberal.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.