“Poison Child”, cu o distribuție prestigioasă, primul scurt-metraj produs de Asociația Arte dell’Anima!

Asociația Arte dell’Anima și Pink Stripe Group au organizat, vineri, 5 aprilie, la Cinema Glendale Studio, prima vizionare a scurt-metrajului Poison Child, by Mick Davis.

Poison Child este primul scurt-metraj produs de Asociația Arte dell’Anima, cu o distribuție prestigioasă din care fac parte: Arndt Schwering-Sohnrey, cunoscut din filmul lui Quentin Tarantino – Inglorious Basterds, Laura Vasiliu – câștigătoarea premiului GOPO pentru cea mai bună actriță în rol secundar în 2008 – 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, Lucian Ifrim, Cristian Grețcu, Clara Ciobanu, etc.

Producătoarea proiectului, Crina Lință, a vorbit, despre acest debut extrem de ambițios: „Proiectul a debutat, practic, după o întâlnire cu Mick Davis în care el mi-a povestit despre acest scenariu, iar eu am spus «Da!» imediat. Întâlnirea a avut loc, în decembrie 2017, fiind vorba, practic, de un «gentlemen’s agreement». Deși întâlnirea a avut loc într-o zi de miercuri, peste (doar) patru zile ne-am apucat, efectiv, de lucru. Deci putem vorbi de un timp extrem de scurt în care a trebuit să organizăm casting, să avem echipa, să identificăm locațiile de filmare. A fost o echipă de 40 de oameni. Având și experiența legată de teatru, am reușit, rapid, să ne canalizăm forțele în acest proiect ambițios. După cele două zile de filmări- a avut loc partea de postproducție, unde am mai avut o jumătate de zi de filmări – lucrurile au mers mai încet, deoarece Mick Davis a mai avut plecări în Los Angeles, dar și alte contracte. Practic, întregul proiect a durat un an și două luni.

Este vorba de o provocare uriașă pentru că pe mine mă fascinează foarte mult și partea de producție de film. Cu Teatrul Arte dell’Anima am deja experiența celor nouă producții derulate în cei aproape patru ani de existență ai Asociației Arte dell’Anima. Sunt o persoană foarte deschisă, care acceptă provocările! Îmi place să cunosc, să învăț și să fac lucruri noi. Am lucrat cu o echipă de profesioniști, de oameni extraordinari, cărora le mulțumesc din tot sufletul, dintre care vreau să-i amintesc pe Alexandru Nagy-coproducator și Domnica Cîrciumaru – director de casting. Mă interesează mult partea de producție, echipa și lumea fascinantă din spatele camerei de filmat. Este un început și îmi doresc să mă lansez pe partea de scurt-metraje și de ce nu, lung-metraje. Mulțumesc, încă o dată, soțului meu, pentru toată susținerea acordată.”

Vedeta incontestabilă a zilei, Mick Davis, reputat regizor și scenarist, a fost încântat de acest proiect: „Este o poveste care m-a incitat. Cred în mesajul puternic al acestei povești adevărate, în care în centru este un copil abuzat, practic putem vorbi de o poveste universală care arată cât de nocivă poate fi corupția la nivelul clasei politice. Sunt încrengături greu anticipabile care ne vor surprinde și revolta de fiecare dată. Mesajul filmului nu își propune să schimbe o realitate din trecut, ci să o prezinte așa cum este aceasta, pentru ca toți cei care văd acest film să înțeleagă și să nu mai repete aceste greșeli și nici să tolereze aceste abuzuri. Mesajul este simplu: «Ai grijă de copiii tăi și nu te încrede niciodată în politicieni». Ca o paranteză, în România, am mai făcut un lungmetraj despre Modigliani!”

„Ca producător am fost convins de Crina Lință, care este producătoarea principală a proiectului, și de Mick Davis, care au venit, la mine, în birou, în ianuarie 2018, cu povestea Nicoletei Ciobanu. În doar două ședințe m-au convins să fac parte din acest proiect independent de scurt- metraj. Am creat, astfel, un proiect (interesant) independent de 15 minute, pentru că noi am dorit să respectăm brieful de la Cannes. Am trimis acest proiect la Transilvania Film Festival și așteptăm răspunsul lor, iar Crina Lință a trimis acest proiect și altor festivaluri naționale și internaționale”, a precizat, la rândul său, producătorul Dan Drăghicescu.

Coproducătorul Nicoleta Ciobanu, responsabilă cu ideea care a stat la baza scenariului scris de Mick Davis este, totodată, mama tinerei actrițe, Clara Ciobanu, fetița care joacă, fabulos, rolul principal în acest scurt metraj, ne-a vorbit, la rândul său, despre proiect: „Am avut o întâlnire cu Mick Davis, într-un restaurant din Capitală, unde, printre altele, i-am spus această mică poveste adevărată, dramatizată de altfel, iar Mick Davis a văzut imediat potențialul acestei povești și transformarea într-un film de scurtmetraj. Apoi, după o discuție cu Crina Lință, extrem de deschisă față de acest proiect, am putut merge mai departe.”

O proiecție interesantă, în prezența actorilor, echipei de filmare și a unor invitați de marcă printre care o remarcăm pe reputatul critic de film, Irina Margareta Nistor, care are însă, nevoie de aprecierea unei bresle extrem de pretențioasă și selectivă! Pariul Crinei Lință cu producția de film rămâne unul uriaș pe care ne dorim să-l vedem câștigător!

O bilă albă uriașă acordată Asociației Arte dell’Anima, care continuă să susțină ambițioase proiecte culturale și nu numai!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.