Patru militari români, răniți în Afganistan

0

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan. Coloana lor de blindate a fost atacată cu un dispozitiv exploziv.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj în urma atacului care a avut loc în provincia Kandahar, Afganistan, soldat cu rănirea a patru militari români, şeful statului urându-le acestora însănătoşire grabnică şi multă putere să treacă cu bine peste aceste momente critice.

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a precizat printr-un mesaj postat pe Facebook, că informațiile despre starea de sănătate a celor patru militari români răniți sâmbătă în Afganistan sunt încurajatoare și că este în permanență informat cu privire la evoluția acestora.

Patru militari români au fost răniţi sâmbătă, în jurul orei 10 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP operate de militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, aflaţi în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament uşor de infanterie executat de insurgenţi, anunţă MApN.

Infanteriştii români au acţionat conform procedurilor şi au respins atacul insurgent, având sprijin terestru şi aerian din partea forţelor americane.

Cei patru militari răniţi în urma incidentului au fost evacuaţi pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toţi fiind conştienţi şi în stare stabilă.

În urma evaluării medicale, militari au fost internaţi, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis şi cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă.

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicaţi în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora.

Conducerea MApN este informată în permanenţă despre situaţie şi urmăreşte cu atenţie evoluţia de sănătate a militarilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.