Dosarul 10 august: Șefii jandarmeriei, vizați de noi acuzații!

Ancheta în dosarul 10 august a fost extinsă, anunță surse judiciare, citate de Realitatea TV.

Șefii din Jandarmerie , Cătălin Sindile, Sebastian Cucoş, Laurenţiu Cazan şi Mihai Dan Chirica, au fost chemaţi la Parchetul General pentru a li se aduce la cunoştinţă o nouă acuzaţie.

Joi, Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunțat că se va întâlni cu conducerea Secţiei parchetelor militare pentru a discuta despre stadiul cercetărilor în cazul violenţelor de la protestul din 10 august 2018. De asemenea, acesta mai spunea că va vorbi și despre modul în care a fost soluţionat dosarul „Revoluţiei”.

În luna septembrie, Parchetul General anunța că şeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, adjunctul acestuia, Sebastian Cucoş şi Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată. Totodată, maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals.

„În prima zi ca procuror general interimar, mă voi pune la curent cu principalele probleme care există în activitatea de urmărire penală. Voi avea întâlniri cu şefii principalelor structuri de parchet care au atribuţii în domeniul urmăririi penale, iar primii pe care îi voi chema la mine vor fi cei din Secţia parchetelor militare, conducerea Secţiei parchetelor militare, iar cu aceştia, discuţia se va axa pe două teme importante. Prima şi cea mai importantă: stadiul cercetărilor în dosarul „10 august”, dosarul violenţelor din 10 august. Şi a doua temă: modul în care a fost soluţionat dosarul Revoluţiei”, a declarat Bogdan Licu.

Licu a mai spus că va verifica tot joi dacă la nivelul Ministerului Public, al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a făcut o analiză asupra impactului modificărilor legislative în domeniul legislaţiei penale adoptate pe 24 aprilie de către Parlament.

Consiliul Magistraturii l-a delegat pe adjunctul Bogdan Licu la conducere, însă, potrivit unor surse, unii procurori spun că CSM nu avea bază legală pentru desemnare. Aceștia invocă regulamentul intern al Parchetului, potrivit căruia prim-adjunctul Laura Oprean ar fi trebuit să preia funcția. Licu susține însă că acest regulament nu a fost actualizat după modificările legislative.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.