Ministrul Deneș a inspectat lucrările de investiții din județul Caraș-Severin

0

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat, marți, o vizită de lucru în județul Caraș-Severin. Demnitarul a fost însoțit de directorul general al RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, de directorul Administrației Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin, și de directorul SGA Caraș-Severin, Sorin Vizitiu. Pe tot parcursul deplasării în județul Caraș-Severin, delegația condusă de ministrul Deneș a fost însoțită de prefectul județului, Matei Lupu, și de deputatul de Caraș-Severin, Luminița Jivan.

Începând cu ora 09.45, Ioan Deneș a inspectat, în zona Mehadia-Băile Herculane, stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții „Regularizare pârâu Belareca„. Valoarea totală actualizată a acestei investiții, care a început anul trecut, este de 19,9 milioane de lei, anul acesta fiind alocați peste 8,2 milioane de lei. Lucrarea are ca scop reprofilarea albiei pârâului Belareca pe o lungime de 5 km și consolidarea a peste 6 km de mal.

Delegația condusă de ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a continuat deplasarea în zona Slatina-Timiș, unde a inspectat lucrările de pe pârâul Slatina, care au fost finalizate în decembrie 2018, în regim de urgență, prin HG 582/2018. Delegația a fost întâmpinată de primar și mai mulți cetățeni din comuna Slatina-Timiș. Aceștia i-au mulțumit demnitarului și au subliniat, totdată, faptul că în urmă cu un an nu au crezut în promisiunile făcute privind finalizarea aceste lucrări importante pentru siguranța și bunurile lor.

Apoi, ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, s-a deplasat la Caransebeș, unde a inspectat lucrările de apărare de pe râul Sebeș, realizate în regim de urgență. Menționăm că la începutul lunii mai, ca urmare a viiturii produse de precipitațiile abundente căzute în zonă, au fost afectate lucrările de apărare de mal de pe râul Sebeș. Scopul acestui obiectiv de investiții realizat în regim de urgență este protejarea imediată a imobilelor riverane, în zona de eroziune a malului.

Următorul obiectiv inspectat de ministrul Ioan Deneș a fost „Regularizare pârâu Măcicaș la Prisaca, comuna Constantin Daicoviciu”. Valoarea totală actualizată a investiției este de 7,8 milioane de lei. Lucrarea, începută anul trecut, urmează să fie terminată în cursul acestui an și constă în reprofilarea albiei pârâului Măcicaș pe o lungime de 4  km și consolidarea a peste 3 km de mal. Delegația a fost primită de primarul comunei și de mai mulți cetățeni, aceștia spunând că în cazul în care investiția nu ar fi fost începută zona ar fi fost afectată de recentele fenomene meteorologice. Potrivit acestora, chiar și așa, aflată în faza de execuție, lucrarea și-a arătat utilitatea și a protejat cetățenii și bunurile acestora.

Vizita de lucru a ministrului Ioan Deneș a continuat cu o conferință de presă, la sediul Direcției Silvice județene, în cadrul căreia au fost prezentate investițiile Ministerului Apelor și Pădurilor derulate în 2019, în județul Caraș-Severin. Suma totală alocată este de 56 de milioane de lei, din care, pentru domeniul ape sunt alocate 36,5 milioane de lei, iar pentru domeniul păduri, 19,5  milioane de lei. Ulterior, tot la sediul Direcției Silvice, demnitarul a avut o întâlnire cu silvicultorii și cu directorii parcurilor naționale și naturale existente în județul Caraș-Severin, eveniment în cadrul căruia au fost puse în discuție problemele din domeniu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.