Declic organizează, pe 19 mai, în Piața Victoriei, manifestația ”Toți pentru Europa”

0

Comunitatea Declic organizează, duminică, 19 mai, de la ora 18.00, în Piața Victoriei din București, manifestația ”Toți pentru Europa”.  Evenimentul are ca scop motivarea cetățenilor să iasă la vot pe 26 mai, la alegerile europarlamentare, și conștientizarea importanței implicării civice, prin prezența la vot.

În cadrul manifestației va avea loc un concert, cu trupele Vama, Omul cu șobolani, Taxi și Emil. Corul Sound Choir va intona imnul Uniunii Europene, iar Funkoteca va anima atmosfera pentru toți participanții din piață. Toți artiștii participă pro bono la eveniment.

În același timp, 4000 de oameni, membri ai comunității Declic, vor realiza o coregrafie specială, pentru a transmite mesajul ”România iubește Europa”.

Mihai Șora va fi prezent!

De asemenea, vor urca pe scenă personalități din diferite domenii, fără implicare politică. Printre cei care vor  transmite pe scenă un mesaj de mobilizare la vot sunt filosoful Mihai Șora, artistul Tudor Chirilă, actorii Marius Manole și Mihai Călin, jurnalistul Moise Guran, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu de la Dăruiește Viața.

 ”Ieșim pentru a le spune celor ce încă nu s-au decis să participe la alegeri că de votul lor depinde nu doar viitorul României, ci și al Europei. Manifestăm pentru a încuraja tinerii să iasă la vot. Nu dăm culoare politică manifestației. Însă îi dăm spirit european”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădățan.

Jurnaliștii interesați sunt invitați să participe la manifestația din 19 mai, care va avea loc în Piața Victoriei, de la ora 18.00 până la ora 22.00. Comunitatea Declic va amenaja un spațiu special destinat carelor de transmisie, operatorilor video și fotografilor, în zona scenei. Pentru acces în această zonă, vă rugăm să ne contactați la adresa: catalina@declic.ro, telefon 0765.407.455 – Cătălina Hopârteanu.

 Evenimentul ”Toți pentru Europa” face parte dintr-o serie de acțiuni care vor avea loc în 19 mai în 49 de orașe europene, în 13 țări, precum Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Olanda și Suedia. Sute de mii de oameni vor ieși simultan pentru a își arăta solidaritatea. În România, acțiunea se va desfășura simultan în 7 orașe, iar românii din diaspora vor organiza propriile evenimente la Madrid, Milano, Barcelona, Londra, Paris și Zurich.

Mai multe informații despre mobilizarea la vot puteți afla de aici: http://europene.declic.ro/

Clipurile de promovare a evenimentului pot fi folosite de către presă și sunt disponibile aici:

https://www.facebook.com/de.clic.ro/videos/433130483929161/?epa=SEARCH_BOX https://www.facebook.com/de.clic.ro/videos/352281265396536/?v=352281265396536

Asociația Declic reprezintă o comunitate formată din cetățeni activi ce numără 500.000 de membri. Aceștia se implică în campanii civice, inclusiv în campanii ce țin de protecția mediului, justiție și sănătate. Evenimentul ”Toți pentru Europa” este organizat de Comunitatea Declic, cu sprijinul Europa FM.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.