Peste 140 de tone de deșeuri colectate în acțiunea de igienizare organizată de Romsilva și MTS

Peste 140 de tone de deșeuri au fost colectate, la nivel național, de cei 5.400 de voluntari, alături de silvicultori ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și de reprezentanți Ministerului Tineretului și Sportului, în cadrul unei ample acțiuni de igienizare a fondului forestier și a zonelor limitrofe, prin care a fost marcată, pe 22 aprilie, Ziua Pământului.

La acțiunea de igienizare au participat ministrul Tineretului și Sportului, Constantin – Bogdan Matei, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, silvicultori din cadrul direcțiilor silvice și administrațiilor parcurilor naționale și naturale, reprezentanți ai direcțiilor județene pentru Sport și Tineret și 5.400 de voluntari în întreaga țară.

Toate deșeurile colectate au fost transportate în locurile speciale de depozitare pentru a fi reciclate sau neutralizate.

Acțiunea de igienizare a pădurilor și a zonelor limitrofe fondului forestier s-a dorit a fi un semnal de alarmă și un îndemn adresat amatorilor de drumeții în natură, pentru a fi mai responsabili și atenți cu natura, să nu arunce deșeuri în locurile de campare sau pe traseele turistice din păduri sau în parcurile naționale și naturale.

Ziua Pământului este marcată anual pe 22 aprilie de peste un miliard de oameni din 193 de țări. Sărbătoarea mondială a fost instituită de Adunarea Generală a ONU în urmă cu zece ani, pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice dar și pentru a sublinia dorința comună a statelor membre de dezvoltare echilibrată, stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Sărbătoarea își are originea în Statele Unite, în 1970, când senatorul american Gaylord Nelson împreună cu numeroși voluntari au organizat Ziua Pământului la care au participat peste 20 de milioane de americani. Două decenii mai târziu, sărbătoarea a fost extinsă la nivel mondial, la care au participat peste 200 de milioane de oameni din 141 de țări, cea mai mare manifestare pentru mediu la nivel mondial.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este implicată anual în numeroase acțiuni de igienizare a fondului forestier și a zonelor limitrofe, prin direcțiile silvice și administrațiile parcurilor naționale și naturale, la care participă numeroși voluntari.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietate publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor din România, din acestea, 2.471.053 hectare, adică aproape 80%, dețin certificarea managementului forestier în sistem internațional.

      

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.