Tăriceanu rămâne la guvernare alături de PSD

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a discutat cu fostul său partener de coaliţie în ziua în care Dragnea a fost condamnat la închisoare și a ajuns după gratii. Șeful Senatului nu e de acord cu decizia judecătorilor de la ÎCCJ în cazul lui Dragnea.

”După anunțare sentinței, nu am discutat. Am avut un schimb de mesaje înainte. Mi se pare nedreaptă sentința, dar, asta e decizia Înaltei Curți.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost încarcerat luni, 27 mai, în Penitenciarul Rahova după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Liviu Dragnea va sta o perioadă de 21 de zile în carantină în Penitenciarul Rahova.

Călin Popescu Tăriceanu a avut o discuție cu Viorica Dăncilă, după condamnarea lui Liviu Dragnea, dar a precizat că nu s-a pus cazul ca să rupă coaliția guvernamentală. Tăriceanu a precizat că trebuie ținut cont de rezultatul alegerilor europarlamentare, dar și de mandatul pe care îl au parlamentarii, mandat obținut în urma alegerilor din 2016.

”Schimbările din PSD care vizează numirile pe posturile vacante sunt firește. Alegerile Europarlamentare nu sunt de neluat în seamă, dar noi avem un mandat pe 4 ani. Prim-ministrul nu vrea restructurarea Guvernului.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.