Dăncilă îl critică pe Meleșcanu

Share:

Premierul Viorica Dăncilă afirmă, referitor la schimbarea de poziţie din partea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) privind Republica Moldova, că „unii s-au grăbit cu declaraţiile”. „Cred că nu mai trebuie să avem opinii separate legate de un lucru atât de important şi trebuie să fie o poziţie agreată de toţi, o poziţie a ţării noastre, o poziţie a României”, a afirmat Dăncilă, menţionând că la MAE s-a înfiinţat o comisie din care fac parte şi reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Guvernului şi ai tuturor factorilor implicaţi.

Întrebată despre schimbările în poziţia României privind Republica Moldova, Dăncilă a spus: „Cred că unii s-au grăbit cu declaraţiile”.

„Am făcut o comisie la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, din care fac parte toţi factorii de decizie, mă refer la Administraţia Prezidenţială, la Guvern, la toti cei care sunt implicaţi în acest aspect şi vom veni cu o poziţie comună, o poziţie de ţară. Cred că nu mai trebuie să avem opinii separate legate de un lucru atât de important şi trebuie să fie o poziţie agreată de toţi, o poziţie a ţării noastre, o poziţie a României”, a afirmat Dăncilă, conform News.ro.

Întrebată dacă a vorbit cu preşedinte pe această temă, Dăncilă a răspuns afirmativ.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, declara, luni, că ambasadorul României la Chişinău a fost prezent la întâlnirea preşedintelui Igor Dodon cu ambasadorii statelor membre UE şi că el i-a spus să se întâlnească şi cu liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Meleşcanu mai spunea că nu e nicio problemă să fie organizate alegeri anticipate în 6 septembrie, aşa cum a decis Pavel Filip, desemnat preşedinte interimar de Curtea Constituţională.

Marţi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirmă că România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră că, într-un stat democratic, voinţa cetăţenilor, exprimată prin vot şi reflectată în configuraţia politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.