Coreea de Nord a lansat mai multe „proiectile”. Japonia și Coreea de Sud reacționează dur!

0

Coreea de Sud a anunţat că Phenianul a tras două „proiectile” neidentificate, o informaţie confirmată de Washington care a precizat că este vorba dispozitive cu rază scurtă de acţiune, relatează AFP.

„Pot confirma că a fost cu rază scurtă de acţiune”, a declarat pentru AFP un responsabil american, sub acoperirea anonimatului. El nu a precizat când a avut loc tirul.

Oficialul a reacţionat la anunţul făcut mai devreme de statul-major al armatelor sud-coreene, citat de agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, potrivit căruia Coreea de Nord a tras un „proiectil” neidentificat.

Între timp, Seulul a anunţat că al doilea proiectil a fost lansat. Precizia legată de raza de acţiune este importantă, Donald Trump afirmând în trecut că dispozitive cu rază scurtă de acţiune nu vor afecta negocierile cu Phenianul.
„Nu consider deloc că este o rupere a relaţiei de încredere. La un moment dat, ar putea interveni. Dar în acest stadiu, nu”, a declarat el în mai după tiruri de rachete nord-coreene.

Preşedintele american, care speră să convingă Phenianul să renunţe la programul său nuclear, s-a întâlnit luna trecută cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru a treia oară.

Tirurile de „proiectile” efectuate de Coreea de Nord sunt „extrem de regretabile”, a declarat joi ministrul nipon al apărării, Takeshi Iwaya, precizând că acestea nu au atins teritoriul Japoniei, nici zona sa economică exclusivă, relatează AFP.

„Dacă este vorba despre rachete balistice, este o încălcare a rezoluţiilor ONU (…) Recentele tiruri de proiectile sunt extrem de regretabile”, a declarat el presei.

Fiecare proiectil a parcurs o distanţă de circa 430 de kilometri, potrivit statului-major de la Seul. Autorităţile sud-coreene şi americane „sunt în curs de analizare” a caracteristicilor celor două tiruri, a adăugat sursa
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.