Minor în varsta de 13 ani dispărut în Parcul National Muntii Rodnei!

0

Din fericire, vorbim despre un exercițiu al autorităților 😊

Colegii noștri de la Romsilva – Parcul National Muntii Rodnei au participat ieri la un exercițiu în cadrul căruia a fost simulată dispariția unui minor pe suprafața parcului din administrarea Romsilva.

La acțiune au participat: polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, ai Direcției de Investigații Criminale sub coordonarea Inspectoratului General al Poliției Române, unitatea mobilă de criminalistică DVI Mobile Forensic Unit (disaster victims identification), echipa Serviciului Salvamont BN, jandarmi montani din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița Năsăud, precum și scafandri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud.

Pe parcursul căutărilor minorului, un al doilea apel la 112 a fost primit care semnala dispariția a patru turiști rătăciți în aceeași zonă.

Menționăm că o aeronavă a Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. a survolat zona și a transmis echipelor de sol datele obținute, astfel victimele fiind identificate într-un timp foarte scurt. Doi dintre aceștia prezentau leziuni, motiv pentru care a fost solicitată intervenția Salvamont, care acordat primul ajutor și a asigurat transportul persoanele spre echipajele medicale.

Minorul despre care s-a comunicat că a dispărut în zona Șeaua Gagi, din Valea Mare a fost găsit de polițiști în zona lacului Lala, într-o zona acoperită de vegetație joasă, a fost preluat de Echipa ISU, fiindu-i acordate îngrijiri medicale. De asemenea, a fost solicitată asistență pentru consilierea psihologică a minorului de către specialiști din cadrul DGASPC.

Acest exercițiu a urmărit testarea modului de gestionare a unei situații de criză, localizarea localizarea persoanelor căutate, dar și testarea capacității de coordonare a echipelor participante și a capacităților tehnice de comunicare pentru asigurarea comunicațiilor între echipele terestre, aviatice și acvatice de intervenție cu punctul de comandă instituit la fața locului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.