Ungaria avansează o altă propunere de comisar european

0

Ungaria l-a nominalizat pe Oliver Varhelyi, ambasadorul Ungariei la Bruxelles, în locul lui Laszlo Trocsanyi, a cărei candidatură a fost respinsă de Comisia JURI a Uniunii Europene.

Ungaria a propus președintelui ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen un nou candidat pentru viitoarea sa echipă, după ce propunerea inițială, Laszlo Trocsanyi, a fost respinsă, alături de cea a Rovanei Plumb, de Parlamentul European, a declarat un oficial european, pentru AFP.

Este vorba de ambasadorul Ungariei la Bruxelles, Oliver Varhelyi, a precizat acesta.

Budapesta a fost nevoită să prezinte un nou candidat după ce primul a fost respins definitiv de Comisia Juridică a Parlamentului European. O decizie similară a fost luată în cazul Rovanei Plumb.

Candidatul Ungariei pentru postul de comisar european pentru Extindere și Vecinătate, Laszlo Trocsanyi, a picat la vot în Comisia Juridică, la fel ca Rovana Plumb. Împotriva cadidaturii sale au votat 11 membri ai Comisiei JURI din Parlamentul European, 9 au votat pentru, 2 s-au abținut.

Laszlo Trocsanyi a fost ministru al Justiției în guvernul Viktor Orban, calitate în care a girat atacurile la independența justiției criticate constant chiar de Comisia Europeană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.