În conflictul turco-sirian, Maria Grapini se poziționează de partea vieții!

0

Plenul Parlamentului European de la Strasbourg a dezbătut, miercuri, 23 octombrie, efectele  operațiunii militare turce în nord-estul Siriei, conflict care a stârnit valuri majore de proteste internaționale.

Europarlamentarul Maria Grapini a intervenit în plen, insistând pe rațiune, pe apărarea valorilor cu adevărat importante, în fapt cele mai importante.

“Avem o unanimitate, aici. Și Comisia, și Consiliul critică invazia Turciei în Siria. Și noi, în Parlamentul European, criticăm, dar este de ajuns? Avem o Rezoluție pe care o vom vota mâine, dar este de ajuns?

Cred că Uniunea Europeană, alături de alte instituții internaționale, are obligația să intervină concret! Ce putem face noi? Sigur, e importantă Turcia, e importantă ca piață, dar ce alegem între o dezvoltare economică a Pieței Interne și securitatea cetățenilor?

Acolo, mor oameni, mor copii și femei, cetățeni pe care noi trebuie să-i apărăm, pentru că unul dintre obiectivele Uniunii Europene este acela de-a asigura securitatea și pacea!”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini..

Maria Grapini a făcut, în finalul intervenției, un apel public pentru securitatea cetățenilor: “Avem o responsabilitate internațională și cred că trebuie să facem mai mult decât o Rezoluție!”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.