200 de cicliști s-au întrecut în paradisul natural din Delta Văcărești

0

Amatori și profesioniști au luat startul la cea de-a treia ediție a București MTB Race.

Cicliști de toate vârstele, cadeți, juniori, seniori, au concurat pentru trofeu la cursele de Mountain Bike organizate de Federația Română de Ciclism. Traseul XCO a avut aproximativ șase kilometri și a fost parcurs de mai multe ori, în funcție de categoria de vârstă a participanților.

Pe lângă amatorii care au dorit neapărat să încerce senzațiile tari din Delta Văcărești, s-au duelat și sportivi profesioniști.

Toți au fost încurajați de galerie frenetică, iubitorii de biciclete fiind așezați în punctele cheie ale traseului.

La final s-a impus elvețianul Fabian Giger, cunoscut rutier la nivel internațional, câștigător a numeroase etape în circuitele de profil.

”Sunt foarte fericit că am învins, a fost o curs grea, un traseu rapid, cu multe elemente dificile. Mi-a plăcut foarte mult, sunt încântat și de București, din ce am apucat să văd” – Fabian Giger, câștigător București MTB Race 2019.

Olimpiada, ținta românilor

Cel mai bine clasat român a fost Ede Molnar, rutier ce speră să-i calce pe urme lui Vlad Dascălu, calificat cu echipa”tricoloră” la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara lui 2020.

”Cursa a fost foarte rapidă, nu mă așteptam să rămână plutonul împreună până la final. Am reușit să mă mențin alături de Giger până în penultima tură, dar, din păcate, am pierdut podiumul la sprint. Olimpiada este planul meu cel mai important, am dat o mână de ajutor la calificarea echipei la Tokyo, suntem bucuroși că am reușit acest lucru” – Ede Molnar, locul patru la București MTB Race 2019.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.