Comisia Europeană, în așteaptă numelui comisarului european desemnat de România

0

Validarea noii Comisii Europene este deja în întârziere, dar România trage serios de timp, iar oficialii de la Bruxelles fac apeluri către București. 

Dacă Ursula von der Leyen devine sau nu președinte al Comisiei Europene în acest an depinde de capriciile politicii românești, scrie site-ul Politico.eu.

Politico relatează evenimentele politice de la București și explică cum acestea întârzie validarea Comisiei, în condițiile în care acum, România nu are un candidat, după ce cei precedenți au fost respinși.

Și Romania nu este singura provocare pentru von der Leyen. Candidații din Ungaria și Franța au fost, de asemenea, respinși, iar înlocuitorii lor trebuie să treacă prin procesul de confirmare în Parlamentul European. Apoi, exista Marea Britanie, despre care s-a spus că trebuie sa facă o nominalizare dacă vrea o amânare a Brexit-ului, explica site-ul european.

Dar România este singura țară fără guvern. Parlamentul va vota unul abia pe 4 noiembrie, iar rezultatul este incert.

Prin urmare, Comisia Europeană face un apel către București. „Până nu se da votul de confirmare, nu vom ști când va începe să funcționeze noua Comisie, dar varianta de lucru la acest moment este data de 1 decembrie”, a declarat Mina Andreeva, purtătoare de cuvant a Comisiei UE.

Andreeva a spus ca von der Leyen a făcut presiuni pentru ca lucrurile să se miște rapid. „Este urgent, și ea se asteapta ca, odată ce va exista un guvern în funcție în România, să trimită un candidat cât mai repede posibil, iar ea se afla în legatură cu omologii săi din Romania pe acest subiect”, a spus Andreeva.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.