Marcel Ciolacu ia în calcul demiterea Guvernului Orban până la finele anului

Share:

Liderul social democraţilor Marcel Ciolacu îi mai dă puţin răgaz guvernului liberal. Marcel Ciolacu nu exclude varianta depunerii unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului PNL până la finalul anului.

„Era clar că vom intra într-o perioadă de restructurare a partidului. PSD a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, domnului Cîțu. Nu excludem depunerea unei moțiuni de cenzură până la finele anului, dar nu aceasta este prioritatea PSD pentru acest moment. Timpul este scurt pentru PSD până la alegerile locale. Prioritatea numărul 1 este de a organiza congresul si de a ne pregăti pentru alegeri. O să depunem moțiune de cenzură. Vrem să vedem cu ce vine pe asumare. Noi ne-am luat porția, am plătit electoral pentru că nu am avut capacitatea să fim suficient de eficienți și transparenți în modificarea legilor justiției”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Liderul social democraţilor a subliniat în ce condiţii va depune moţiunea de cenzură.

„Să vedem cum vor depune legile. Poate să fie legi separate sau sistem guvernamental numit „trenuleț”. Faci cap de pod o lege populară și în spatele ei altele”.

Liderul interimar al PSD anunță că formațiunea va depune moțiune de cenzură și dacă Guvernul Orban își va asuma răspunderea pentru alegerile primarilor în două tururi.

„Dacă vor depune o lege de asumare pentru alegerile primarilor în două tururi categoric PSD va depune o moțiune de cenzură. Văd că și UDMR susține. Sperăm să putem propune și un alt guvern. Să sperăm că președintele va respecta Constituția, după ce ia mandatul în 22 decembrie. Nouă ne-a respectat-o. A numit trei premieri. Mă bazez pe faptul că până acum a respectat, în ceea ce privește majoritățile, președintele a respectat jocul democratic și constituțional”, a subliniat Ciolacu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.