Rezultate sondaj București, mesaj către partidele de opoziție

0

Sondajul de opinie publicat azi confirmă că opoziția trebuie să desemneze un candidat unic la alegerile locale din București în 2020. Este și opinia explicită a majorității bucureștenilor. În condițiile în care fiecare săptămână ne aduce o altă catastrofă a administrației Firea – PSD, fac apel la liderii partidelor de opoziție pentru a începe discuțiile pentru stabilirea candidatului unic și programului comun al opoziției pentru alegerile locale din București în 2020. Este nevoie de negocieri care să pornească de la datele furnizate de sondajele de opinie, singura metodă științifică de verificare a opțiunii cetățenilor. Este nevoie de cât mai puține gesturi care să divizeze electoratul și militanții partidelor de opoziție, în perspectiva efortului comun care urmează a fi făcut în vara lui 2020.

Rezultatele sondajului:

61% dintre bucureștenii care votează partidele de opoziție doresc ca acestea să desemneze un candidat comun.

În ipoteza unui candidat comun al dreptei, bucureștenii se așteaptă ca acesta să câștige cu 54%. În ciuda administrației dezastruoase pe care a condus-o, Gabriela Firea este creditată în continuare cu 35%.

Votanții partidelor de opoziție mă consideră cel mai potrivit să fiu candidatul comun al opoziției – 39%, la mare distanță de ceilalți candidați. Este de remarcat că sunt candidatul care obține procente consistente dintre votanții tuturor partidelor de opoziție.

Pentru ipoteza în care partidele de opoziție candidează separat, șansele cele mai mari de a o învinge pe Gabriela Firea le am ca și candidat susținut de Alianța USR – PLUS: 32% față de 33% Gabriela Firea.

Pentru ipoteza în care Alianța USR-PLUS candidează cu Vlad Voiculescu, iar PNL cu Rareș Bogdan, Gabriela Firea câștigă cu 10% diferența: 35% față de 25% respectiv 24%.

Pentru ipoteza în care Alianța USR PLUS candidează separat, votanții partidelor de opoziție mă consideră candidatul cel mai potrivit al acesteia – 52% față de Vlad Voiculescu 29%.

Sondajul a fost realizat telefonic, în intervalul 3-10 ianuarie, poe un eșantion de 1024 persoane, de firma Verifield, și are o marja de eroare de 3,4%.

Nicușor Dan

Candidat independent la Primăria Capitalei
susținut de USR

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.