Roxana Bonte, Luca Joldea și Antonia Bălan sunt pistolarii României!

S-au inspirat din filmele cu cowboy văzute în copilărie, iar astăzi sunt campioni naționali în proba de pistol. Roxana Bonte, Luca Joldea și Antonia Bălan sunt marile speranțe ale tirului românesc. Cei trei visează să devină campioni olimpici.

Juniorii Luca Joldea, legitimat la CSM Arad, și Antonia Bălan, legitimată la CSU Brasov, s-au îndrăgostit de pistol în copilărie, grație filmelor western. Luca Joldea face tir de 7 ani și este multiplu campion național, în vreme ce Antonia Bălan deține titlul național la juniori II, ea fiind la categoria juniori III.

“Când eram mic îmi imaginam că sunt cowboy în Vestul Sălbatic. Acum sunt mai mult bazat pe performanțe decât pe filmele din copilărie. Vreau să devin campion olimpic. Tatăl meu a fost campion european și mondial, probabil că de acolo vine motivația de a merge mai departe” – Luca Joldea, campion național de juniori la tir.

“Tirul mi s-a părut un sport liniștit, în care îmi pot dezvolta aptitudinile. Când vedeam filme cu împușcături și îmi dădeam seama că și eu pot, era o mare mândrie. Țelul meu sunt Jocurile Olimpice de tineret, din 2022, visez la o medalie. E nevoie de multă stăpânire de sine, trebuie să te cunoști pe tine, dar și arma pe care o mânuiești. Atunci când am pistolul în mână simt că mi-am găsit locul” – Antonia Bălan, campioană națională de junior la tir.

Roxana Bonte: „Tirul e o luptă cu tine”

Roxana Bonte, legitimată la CS Dinamo București, este și ea o trăgătoare valoroasă. În vârstă de 22 de ani, ea deține recordul național de senioare în proba de pistol 10m și are în palmares un loc cinci la Campionatele Europene.

“Este un sport frumos, cei din afară îl consideră ușor, deși e foarte greu. E o luptă cu tine, ai un rezultat concret, te bați pe cifre, pe focuri bune. Trebuie să te autodepășești și să te concentrezi foarte bine. Noi, românii, suntem talentați la acest sport. Mă simt specială când țin pistolul în mână. Visez la o medalie olimpică, toată lumea își dorește asta. E nevoie de multă muncă, concentrare și sacrificiu” – Roxana Bonte, campioană națională la tir.

11 medalii olimpice la pistol

Trei medalii de aur, patru de argint și patru de bronz au obținut pistolarii români la Jocurile Olimpice de-a lungul timpului. Sorin Babii a cucerit ultimul titlu olimpic în 1988, la Seul, în proba de pistol 50m.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.