Turismul, repus de către Maria Grapini pe agenda Comisiei Europene

Share:

Europarlamentarul Maria Grapini a reluat teza foarte importantă a turismului, în viitoarea configurație a Comisiei Europene, fiind una dintre prioritățile sale, în condițiile în care are experiență și rezultate – din mandatul de ministru al Turismului –  în acest domeniu vital pentru orice economie sănătoasă.

Maria Grapini a scris Comisiei Europene și a cerut date concrete despre planurile organismului european.

“În noua configurație a portofoliilor comisarilor, constatăm că turismul nu apare evidențiat. Cu toate acestea, turismul este o sursă economică neexploatată la potențialul pe care îl are.

– Cum gândește Comisia să valorifice potențialul turismului în cadrul Pieței Interne?

– Ce măsuri concrete și ce buget intenționați să utilizați pentru acest domeniu foarte important?”, a întrebat europarlamentarul Comisia Europeană.

În răspunsul transmis Mariei Grapini, CE precizează că efectuează o monitorizare și o analiză permanentă a provocărilor și a oportunităților din acestor sector.

“Acestea vizează, printre altele, digitalizarea și economia platformelor digitale, economia colaborativă în sectorul cazării turistice, dezvoltarea unui turism durabil în UE, impactul taxelor asupra competitivității turismului european, contribuția politicii regionale a UE asupra dezvoltării turismului și dezvoltarea statisticilor și datelor privind turismul în UE.

La nivelul UE, sprijinul financiar pentru turism este disponibil prin multe instrumente din diferite domenii de politică, ceea ce reflectă amploarea impactului acestui sector asupra creșterii economice, ocupării forței de muncă și dezvoltării sociale. Propunerile Comisiei pentru următorul cadru financiar multianual (CFM) reflectă această abordare și integrează turismul în fondurile și programele UE relevante.”, o informează Comisia pe Maria Grapini.

În finalul răspunsului transmis europarlamentarului, CE mai anunță că, pentru a sprijini accesul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) la finanțare, organismul a creat portalul „Accesul la finanțare”, care oferă informații specifice fiecărei țări cu privire la resursele financiare de care pot dispune IMM-urile, inclusiv în domeniul turismului. Mai mult, Comisia a publicat un ghid privind finanțarea Uniunii Europene în sectorul turismului, în baza CFM 2014-2020, disponibil în toate limbile oficiale ale UE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.