Șocant: Dezbaterile pe tema introducerea vaccinării împotriva HPV continuă de 11 ani!

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat faptul că România este singura ţară din Europa care încă mai discută despre introducerea vaccinării împotriva HPV.  Afirmaţia acestuia a venit după ce Ministerul Sănătăţii a aprobat campania de vaccinare împotriva virusului după 11 ani.

„Suntem singura ţară din Europa care mai discutăm despre introducerea vaccinării împotriva HPV. Ministerul Sănătăţii a reluat campania de vaccinare împotriva acestui virus, doar pentru fetele părinţilor care au cerut acest lucru şi vrem să extindem campania atât pentru această categorie de vârstă, cât şi pentru alte categorii de vârstă. După derapajul de acum 11 ani care a aruncat o umbră asupra vaccinării antiHPV, vrem să transformăm actuala campanie într-un succes. Echipa Ministerului Sănătăţii susţine vaccinarea şi urmărim adoptarea măsurilor care să crească acoperirea vaccinală pentru tot programul naţional”, a declarat Victor Costache, la un seminar de lucru desfăşurat joi, la care au participat specialişti români şi străini, pacienţi, medici de familie pentru pregătirea unui plan de acţiune în vederea informării şi educării populaţiei cu privire la vaccinarea împotriva HPV, dar şi în vaccinare în general.

Ministerul Sănătăţii a distribuit în toată ţara primele 20.000 de doze pentru reluarea vaccinării antiHPV, care se face în mod gratuit. Vaccinarea începe din luna ianuarie în cabinetele medicilor de familie, pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani pentru care părinţii au solicitat în anii 2017-2018 vaccinarea, inclusiv a fetelor care au trecut de această vârstă şi au solicitat.

Conform Acordul Cadru încheiat de Ministerul Sănătăţii cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani, pot fi achiziţionate până la 2.100.000 de doze pentru extinderea campaniei.

„Ministerul Sănătăţii face apel la părinţi să solicite informaţii medicilor de familie. De asemenea, medicii de familie trebuie să se informeze transparent şi corect către părinţii cu privire la vaccinarea antiHPV”, se arată întru-un comunicat al instituţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.