Strategie surprinzătoare a avocaților lui Trump împotriva tentativei de demitere a acestuia

0

Casa Albă a anunţat vineri componenţa echipei de avocaţi care îl va reprezenta pe Donald Trump împotriva acuzaţiilor aduse de Camera Reprezentanţilor.

Avocaţii din echipa care îl va apăra pe preşedintele Trump în procesul de demitere iniţiat de Camera Reprezentanţilor a Congresului a prezentat vineri un prim răspuns la acuzaţiile de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului.

Linia pe care aceştia au ales să meargă nu este una nouă sau surprinzătoare, ea fiind adoptată chiar de preşedintele Trump încă de la apariţia acuzaţiilor.

Într-un prim răspuns la rechizitoriu, conducătorii echipei legale, avocaţii Pat Cipollone şi Jay Sekulow, au numit încercarea de destituire „un atac periculos la dreptul americanilor de a-şi alege liber preşedintele”.

„Este o încercare neruşinată şi ilegală de a răsturna rezultatele alegerilor din 2016 şi de a interfera cu alegerile din 2020, cu câteva luni înainte”, se arată în continuare în răspunsul avocaţilor.

Donald Trump este acuzat de abuz de putere, pentru că ar fi condiţionat un ajutor de 400 de milioane de dolari acordat Ucrainei de reluarea anchetării lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, şi de obstrucţionarea Congresului, pentru că ar fi încercat să oprească această anchetă, instruind actuali şi foşti membri ai administraţiei să nu coopereze.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.