Liderii PSD sar la gâtul premierului Orban. Ciolacu și Firea, în fruntea contestatarilor!

0

Marcel Ciolacu (foto: newsweek.ro), preşedintele interimar al PSD, cere ca PNL să fie „dat jos de la putere imediat”, după ce Ludovic Orban a afirmat că nu este 100% sigur că pensiile vor creşte de la 1 septembrie cu 40%, aşa cum prevedere legea.

„În nicio țară civilizată din lumea asta, în care oamenii au o educație economică, civică și nu numai, dacă vine un partid și spune că nu va respecta o lege pe care tot acel partid s-a jurat că a bugetat-o prin proiectul pe care și-a angajat răspunderea, partidul acela nu mai este luat în serios, ci este dat jos de la putere. Imediat!

Pentru că orice român care știe că EL ARE OBLIGAȚIA DE A RESPECTA LEGILE ȚĂRII nu poate tolera ca tocmai cei care conduc țara să fie cei care nu respectă legile. Legile sunt făcute pentru a fi respectate. De toată lumea, inclusiv de cei care – vremelnic! – conduc destinul României.

Evoluția încasărilor și a economiei depinde de competența Guvernului. Te pricepi, stai la guvernare, nu te pricepi, pleci acasă. Dar nu sacrifici legi si oameni. Nu faci anticipate ca să-i păcălești că vei respecta legile după. Românii trebuie să știe că ANTICIPATE = AUSTERITATE!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Gabriela Firea a reacționat la Romania TV cu privire la măsurile de austeritate anunțate de Ludovic Orban, care nu a dat garanţii cu privire la mărirea conform legii a pensiilor sau alocaţiilor pentru copii.

„Veștile nu sunt bune, în ultima perioadă, din partea Guvernului și nu o spun doar pentru simplul motiv că PSD este acum în opoziție. Ne-am dorim să fie mai bine tuturor românilor prin măsurile guvernamentale. Nu cred că este cineva cinic care şi-ar dori ca guvernarea să eşueze. Din nefericire în acest moment suntem în următoarea situație. Pe de o parte se alocă bugete consistente pentru anumite acțiuni și activități și în special în folosul unor anumite companii care în general au contracte cu populatia mai ales in domeniul energiei, dar pentru alte cheltuieli sociale ni se transmite că nu există resursă bugetară.

Ce să înțeleagă românii? (…) Ce facem cu anumite categorii vulnerabile? (…) Ar trebui în mod normal să fie transparent tot ceea ce se întâmplă la nivelul bugetului țării și să se explice de ce se fac atât de multe împrumuturi. Guvernul PNL se împrumută dublu față de perioada anterioară. Care sunt cauzele și ce măsuri se impun?”, a spus Firea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.