Coronavirusul din China pare de neoprit. OMS declară stare de urgență la nivel global!

Share:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat joi stare de urgenţă la nivel global din cauza coronavirusului din China. Între timp, numărul îmbolnăvirilor a trecut de 8.200.

OMS apreciase săptămâna trecută că 2019nCoV, coronavirusul de la Wuhan, nu reprezintă o urgenţă globală, însă un comitet de urgenţă s-a reunit joi seara la Geneva, experţii fiind alertaţi de rapiditarea răspândirii virusului.

Decizia de joi, de declarare a urgenţei globale, vine la 30 de zile după primul caz de coronavirus descoperit în China, pe 31 decembrie 2019. Între timp, numărul îmbolnăvirilor a trecut de 8.200, un număr de 82 de cazuri fiind înregistrate în alte 18 ţări. Ultimele intrate pe această listă sunt Finlanda, Filipine şi India.

OMS definește o urgență de sănătate publică de îngrijorare internațională ca „un eveniment extraordinar” care constituie un „risc pentru sănătatea publică pentru alte state prin răspândirea internațională a bolii” și „pentru a necesita potențial un răspuns internațional coordonat”. Urgențele anterioare au inclus Ebola, Zika și H1N1.

”Cea mai mare preocupare a noastră este posibilitatea ca virusul să se răspândească în ţări ale căror sisteme de sănătate sunt mai slabe (…). Nu este vorba de un vot de neîncredere în ceea ce priveşte China”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.