Kit pentru detectarea rapidă a coronavirusului, descoperit de chinezi

Experţii chinezi au pus la punct un kit de detectare rapidă, care poate releva prezenţa coronavirusului 2019-nCoV într-o perioadă scurtă de timp, cuprinsă între 8 şi 15 minute, informează vineri agenţia Xinhua, citată de EFE.

„Kitul este de o înaltă sensibilitate, este uşor de folosit şi de transportat şi va fi vital pentru prevenirea şi controlarea epidemiei”, a asigurat Oficiul pentru Ştiinţă şi Tehnologie al oraşului Wuxi, citat de Xinhua.

Dezvoltarea kitului este rezultatul colaborării dintre un grup de experţi de la Institutul Naţional de Control şi Prevenirea Bolilor Virale şi de la o companie de tehnologie de vârf din Wuxi, al cărei nume nu a fost dezvăluit.

Compania, care a primit o notificare pentru dezvoltarea unui kit la 20 ianuarie, afirmă că va putea produce 4.000 de unităţi pe zi. Primul lot „este deja disponibil în prima linie a focarului de epidemie virală din provincia Hubei”, potrivit companiei.

În timp ce majoritatea infecţiilor au fost detectate în China continentală, alte 18 ţări sunt afectate, cu peste 80 de cazuri confirmate în total, potrivit OMS.

Bilanţul acestei epidemii de pneumonie virală a crescut vineri în China la 213 de morţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.