Raport incendiar al Curții de Conturi: PSD închiria avioane private pentru Dragnea!

Raportul Curţii de Conturi arată modul în care Dragnea îşi plătea deplasările externe în interes de serviciu, transformându-le din delegaţii oficiale în vacanţe de lux.

Vizitele lui Liviu Dragnea în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi trebuit să fie plătite din bugetul acesteia, ceea ce în teorie se şi întâmpla, conform informaţiilor venite dinspre reprezentanţii instituţiei, dar în acelaşi timp PSD plătea sume exorbitante pentru închirierea de avioane private, în date care de multe ori se suprapun cu deplasările fostului preşedinte al partidului.

„Sumele facturate în valoare de 367.489 lei (aproape 78.200 euro) și 166.422 (aproape 35.400 euro) reprezintă servicii de transport aerian extern, respectiv închiriere aeronave pentru Estonia, Israel și Elveția pentru delegații conduse de președinte partidului”, se arată în nota transmisă de SC Ber’s Solution SRL către PSD și înaintată ulterior și oficialilor de la Curtea de Conturi. În acelaşi timp, Camera Deputaţilor susţine că a plătit deplasările lui Dragnea exact în aceleaşi ţări.

Liviu Dragnea a participat pe 23-24 aprilie 2018, la Tallin, Estonia, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, la conferința președinților de parlamente din statele UE. Alături de Dragnea au fost atunci plecați și Gabriel Vlase, vicepreședinte al Camerei, Silvia Mihalcea, secretar general al Camerei Deputaților, și Anca Spiridon, directorul de cabinet al lui Liviu Dragnea, dar și Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.
Informațiile apar în Memorandumul aprobat de Biroul Permanent al Camerei, în care se preciza că toate cheltuielile aferente deplasării vor fi suportate din bugetul Camera Deputaților.

Liviu Dragnea s-a aflat în Israel, Estonia și Elveția, în calitate oficială, în prima jumătate a anului 2018, fix când PSD încheia contractele de închiriere aeronave.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.