Macedonia de Nord se pregătește de anticipate. Parlamentul a fost dizolvat!

0

Parlamentarii din Macedonia de Nord au votat, duminică, în favoarea dizolvării Parlamentului ţării, deschizând astfel calea pentru organizarea de alegeri anticipate în 12 aprilie, informează dpa şi Reuters.

Toţi cei 108 de deputaţi care au participat la votul de duminică seara au susţinut dizolvarea Parlamentului.
În aceeaşi seară, preşedintele Parlamentului, Talat Xhaferi, a semnat documentele pentru aprobarea alegerilor legislative anticipate, a raportat cotidianul Nova Makedonija.

Alegerile anticipate survin ca urmare a demisiei fostului premier Zoran Zaev luna trecută, după ce Uniunea Europeană (UE) şi Macedonia de Nord au eşuat în a demara negocierile pentru aderarea ţării la blocul comunitar.

Respingerea din partea UE a survenit în pofida compromisului pe care Zaev l-a acceptat în relaţia cu Grecia, de a schimba numele ţării sale prin adăugarea calificativului geografic „Nord”, făcând astfel pe placul Atenei şi punând capăt unui vechi conflict.

Acest lucru a fost suficient pentru a asigura o invitaţie de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), însă Franţa a blocat demararea negocierilor de aderare cu UE, notează dpa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.