Sute de membri ADN din toată țara se întâlnesc la București în cadrul primei Adunări Generale a Organizațiilor

Sâmbătă, 22 februarie a.c., începând cu ora 11.00, va avea loc prima Adunare Generală a Organizațiilor ADN (Alternativa pentru Demnitate Națională) – AGORA, la București (Hotel Sheraton, sala Platinum Grand Ballroom). La eveniment vor participa toate echipele județene de coordonare, numărând peste 400 de membri angrenați în toate județele țării în mod direct în organizarea structurilor ADN în teritoriu și în pregătirea alegerilor locale. 

ADN se pregătește pentru alegerile locale și cele generale (anticipate sau la termen) cu scopul de a câștiga, prin votul cetățenilor, cât mai multe locuri în consiliile județene și locale și de a reuși trecerea pragului electoral în cadrul alegerilor parlamentare.

ADN și-a propus drept obiectiv de etapă să înscrie candidați în alegerile locale la nivelul întregii țări, lucru care va fi posibil prin intermediul unui număr foarte mare de membri atrași, implicați în mod direct în procesul de organizare al filialelor.

Prima AGORA reprezintă momentul în care ADN dă un prim test de maturitate și este prima întâlnire în acest format extins.

Coordonatorul politic al ADN, Cătălin Ivan, a explicat că ADN se bazează atât pe oameni care fac pentru prima oară politică, dar și pe oameni cu experiență politică, dar care nu se mai regăsesc astăzi în proiectele respective. „Cei care vin în ADN trebuie să fi demonstrat în cariera lor politică onestitate, să nu aibă scandaluri sau suspiciuni de corupție în spate, să dovedească faptul că au făcut ceva în funcțiile publice dacă le-au deținut sau în comunitatea lor. Aducem în ADN vârste diferite, experiențe de politică diferite. E nevoie de un proiect de succes care să ajute România!“.

Ion Răducanu, coordonatorul organizatoric național al ADN, susține faptul că astăzi se construiește la nivelul tuturor filialelor partidului un proiect pe termen lung, care va intra cu toate forțele sale în campaniile electorale pentru alegerile locale și naționale. „Sperăm să avem rezultate în aceste alegeri, să depășim pragul electoral, dar ținta noastră este 2024, când vom deveni o forță politică relevantă la nivel național! Suntem un partid abia înființat, avem doar câteva luni de când funcționăm și am început să creăm structuri în teritoriu. Avem organizații în toată țara, acum trecem cu principalii colegi din conducerea centrală prin toate județele, lansăm candidaturile în principal la municipiile reședință de județ și consilii județene!“.

Cătălin Ivan a explicat în ultimele luni care este orientarea doctrinară a ADN și ce obiective politice își propune.

„Demnitatea națională este suma demnităților individuale. Când ai o populație săracă cum este în România, când ai sute de români sclavi în străinătate, când 0,1% din populația țării are avere mai mare decât jumătate din populație când toate averile sunt făcute cu statul și nimic nu se produce în privat, lucrurile astea țin și de stânga.

Când vorbim de locurile de muncă, astăzi vin companii în România și investesc doar pentru a exploata forța de muncă ieftină, nu este valoare adăugată, condițiile de muncă sunt de proastă calitate, salariile sunt mici. Sigur că este și o latură de stânga în doctrina noastră, dar astăzi când vorbim, la nivel internațional cred că dezbaterea nu mai are loc între stânga și dreapta, mai degrabă între acest, zic ei, progresism, globalism care încearcă să aducă valorile de afară, să le impună statelor naționale și acest suveranism, chiar conservatorism în sensul pozitiv care vorbește despre identitate națională, despre valori.

Eu sunt și patriot, îmi iubesc țara și sunt și creștin, asta nu e o vină. Faptul că eu cred în valorile creștine n-ar trebui să mă rușinez să o spun. Astăzi mai degrabă spui că ești homosexual și te aplaudă toată lumea decât să spui că mergi la biserică. Dacă spui că mergi la biserică te arată cu degetul. Cred că trebuie să conservăm ce avem, să punem în valoare ce avem, să ne mândrim cu ceea ce avem.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.