Incendiu teribil la Spitalul Carei. Zeci de pacienți, evacuați!

0

Un incendiu puternic s-a produs în acestă dimineaţă la Spitalul Municipal Carei. Zece pacienţi au fost evacuaţi în zona unui grup sanitar situat la parterul unităţii medicale, fumul pătrunzând pe coloana de aerisire până la primul etaj. 

Imediat la fața locului au fost dislocate mai multe echipaje cu 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, iar dispeceratul a coordonat și a dat indicații personalului spitalului până la sosirea forțelor profesioniste. Incendiul a fost lichidat încă în faza incipientă și nici o persoană nu a suferit răni sau arsuri.

„În această dimineaţă (marţi dimineaţă n.r.), la ora 5,05, pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Carei au fost alertaţi cu privire la producerea unui incendiu la Spitalul Municipal Carei. Imediat, la faţa locului au fost dislocate mai multe echipaje cu 2 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, iar dispeceratul a coordonat şi a dat indicaţii personalului spitalului până la sosirea forţelor profesioniste. Incendiul a fost lichidat încă în faza incipientă şi nicio persoană nu a suferit răni sau arsuri”, a informat ISU, printr-o postare pe pagina de Facebook.

Reacția promptă a medicului de gardă, care a alertat rapid forțele de intervenție, atunci când a simțit miros de fum, dar și modul exemplar în care personalul de pe locul de muncă a procedat la evacuarea celor 10 pacienți de pe secția cea mai expusă, au fost salvatoare.

„La finalizarea intervenţiei, pompierii au stabilit ca şi cauză probabilă de producere a incendiului efectul termic – fumatul în locuri nepermise. Incendiul a izbucnit în zona grupului sanitar, de la parterul Corpului A1, iar fumul a pătruns pe coloana de aerisire până la etajul 1. Au ars câteva resturi menajere (hârtie şi plastic)”, potrivit ISU Satu Mare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.