Sorina Pintea, 30 de zile după gratii! Fiul fostului ministru al Sănătății aruncă bomba!

Share:

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzată de luare de mită. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului București.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Pintea a fost prinsă de procurorii anticorupție în flagrant, în timp ce lua mită. Fostul ministru, Sorina Pintea, ar fi încasat 10.000 de euro și 120.000 de lei pentru dotarea unei săli de operație din spitalul din Baia Mare, pe care îl conduce.

Banii erau marcați de DNA și reprezentau 7% din valoarea contractului de achiziție.

Ionuț Pintea, fiul fostului ministru al Sănătății, susține că a avut o întâlnire cu denunțătorul mamei sale, care i-ar fi spus că unele tranșe de bani au ajuns la fostul ministru al Educației, senatorul PSD Liviu Pop. Ionuț Pintea a publicat, pe Facebook, un filmuleț în care explică ce s-a întâmplat.

Ionuț Pintea ar fi fost sunat de dimineață chiar de Liviu Pop, care l-ar fi rugat să se întâlnească cu o persoană. Aceasta din urmă ar fi de fapt denunțătorul.

„Este dimineața zilei sâmbătă, 29 februarie. Am fost sunat de către senatorul Liviu Pop să mă întâlnesc cu cineva. Drept dovadă este apelul de pe WhatsApp. Indiferent ce este, există dovadă că m-am întâlnit cu el. Am dovada pe filmare, ora, data. Dacă e ceva, nu știu nimic. Atât, m-a sunat”, a spus fiul Sorinei Pintea înainte de întâlnire cu martorul-denunțător.

Ulterior, acesta a revenit cu un nou mesaj filmat, după întâlnirea cu martorul.

„Am fost sunat la 8:53 de domnul senator Liviu Marian Pop și mi-a zis că trebuie să mă duc să mă întâlnesc obligatoriu cu cineva, că este urgent. M-am întâlnit cu un domn cu părul grizonat care mi-a spus că urmează să se întâlnească cu (…) și apoi vine la mine. Au trecut 15 minute și a venit la mine. Mi-a spus că „procurorii nu știu despre alte sume de bani”. Eu am întrebat „care sume de bani?” El mi-a răspuns că „a mai fost o sumă de 140 000 euro pe care i-am dat lui Liviu Marian Pop care să-i dea lui maica-ta și au mai fost două tranșe de 5000 euro pe care i le-am dat lui Liviu Marian Pop să i le dea mamei tale, dar că nu știu dacă au ajuns la mama ta”.

Am întrebat dacă a cerut cineva bani și mi-a răspuns că nu, că a avut înțelegere cu Liviu Pop. L-am întrebat cine sunteți și mi-a răspuns că „eu sunt denunțătorul”. Atunci m-am speriat și i-am spus că nu mai am ce să vorbesc cu el și am plecat de acolo. Pe urmă m-a sunat Liviu Marian Pop o dată și mi-a trimis mesaj cu semnul întrebării, am și dovadă”, a povestit fiul Sorinei Pintea.

„Nu este nimic adevarat din ce relateaza Ionut ca s-ar fi intamplat. Niciodata n-am luat plati pentru cineva sa dau la altcineva. Nu s-a intamplat asa ceva. Toate aceste sume vehiculate sunt inventii. Nu inteleg ce caut eu in aceasta discutie. Astept cu nerabdare finalizarea acestui caz, nu am nicio implicare”, a spus Liviu Pop.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.