A fost creată o nouă monedă virtuală: CoronaCoin!

Share:

A fost creată o monedă digitală numită CoronaCoin, care permite traderilor să parieze pe epidemia provocată de coronavirus, bazată pe cât de mulţi oameni se vor îmbolnăvi sau vor muri, transmite Reuters.

Potrivit site-ului acestei monede, numărul de CoronaCoin va scădea la fiecare două zile, în funcţie de ritmul de creştere a numărului de cazuri, sugerând că preţul ar creşte cu cât mai mulţi oameni vor muri din cauza virusului.

Epidemia de coronavirus se extinde la nivel mondial, Organizaţia Mondială a Sănătăţii ridicând nivelul de alertă la „foarte ridicat”. Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 56 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 880 de cazuri confirmate. În România sunt 3 cazuri confirmate. Numărul deceselor la nivel global a depăşit 2.920.

Răspândirea rapidă a virusului, care a apărut în China, în decembrie, a provocat vânzări semnificative pe pieţele financiare mondiale, iar cei trei indici majori de pe Wall Street au înregistrat în această săptămână cele mai mari scăderi de după criza financiară din 2008.

Numărul total de CoronaCoin este bazat pe populaţia lumii, iar numărul monedelor va scădea la fiecare 48 de ore, în funcţie de numărul celor infectaţi sau decedaţi, potrivit site-ului monedei.

„Unii oameni speculează că un mare număr de monede vor dispărea din cauza răspândirii virusului, aşa că investesc”, a afirmat Sunny Kemp, un utilizator care a spus că este unul dintre dezvoltatori, pe reţeaua de mesagerie Telegram.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.