Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, vești bune pentru clienții băncilor în timpul pandemiei de coronavirus

1

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat că Guvernul va prezenta în cel mult 48 de ore o soluţie pentru clienţii băncilor, în urma discuţiilor purtate cu Banca Naţională şi cu reprezentanţii sistemului bancar. De asemenea, Cîţu a ţinut să precizeze că nu este nevoie de un certificat de stare de urgenţă pentru ca IMM-urile să poată apela la ajutorul de la stat.

„O clarificare: nu este nevoie de niciun fel certificat de stare de urgenţă pentru IMM-urile care vor să acceseze acea linie de credit pentru investiţii sau capital de lucru care sunt garantate până la 90 la sută din credit, cu dobânda subvenţionată 100 la sută pe perioada stării de urgenţă. Pentru acestea, aşa cum scrie în ordonanţa 29 din 2020, nu este nevoie de certificat de stare de urgenţă”, a declarat Florin Cîţu, ministrul Finanţelor.

De asemenea, el a vorbit despre măsurile pe care le Guvernul le va adopta pentru ca românii cu împrumuturi contractate de la bănci să nu fie afectaţi în timpul crizei generate de noul coronavirus.

„Este o veste foarte bună pentru români. Suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor, o soluţie pe care o discutăm cu BNR şi cu sistemul bancar pe care o vom prezenta în maximum 48 de ore”, a dat asigurări ministrul de Finanţe.

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @ Despre guvernatorul de la BNR ați zice că “s-a cramponat” să fie guvernator la BNR în detrimentul veniturilor populației și al economiei, ca de alfel mulți dintre membrii CA al BNR și consilierii guvernatorului BNR, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.