Primarul Moscovei le interzice persoanelor de peste 65 de ani să iasă din casă din cauza coronavirusului

0

Serghei Sobianin, primarul Moscovei, a emis un ordin ca bătrânii în vârstă de peste 65 de ani, rezidenţi în capitala Rusiei, să numai iasă din case începând de joi, din cauza pandemiei de coronavirus.

Interdicția pentru bătrâni de a mai ieși din case va fi valabilă în perioada 26 martie – 14 aprilie, a anunţat Seghei Sobianin.

Întrebat în ce măsură interdicția i se va aplica și președintelui Vladimir Putin, care are 67 de ani, primarul Moscovei a spus că şeful de la Kremlin lucrează unde locuiește, astfel că el nu va fi afectat de ultimele ordine emise de municipalitate.

„S-ar putea ca măsura să nu vă placă și nu vă puteți opune, dar credeți-mă, a fost dictată de grija sinceră față de dumneavoastră. Totuşi, puteţi merge la farmacie sau la alimentara, însă doar atunci când aveţi nevoie”, li s-a adresat Serghei Sobianin cetăţenilor Moscovei trecuţi de 65 de ani.

Rusia a aplicat restricţii graduale ca urmare a pandemiei de coronavirus, interzicând mai întâi evenimentele culturale şi sportive, pentru ca mai apoi să treacă la închiderea şcolilor, iar acum să treacă la restricţii de circulaţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.