Victor Ponta cere suspendarea exportului de alimente neprelucrate

0

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, miercuri, la Rmania TV că a cerut Guvernului să suspende exporturile de produse alimentare neprelucrate pentru a-i sprijini pe producătorii români afectaţi de criza generată de epidemia de coronavirus. De asemenea, fostul premier avansează un scenariu şocant: „Suceava este ca Bergamo. Acolo o să avem cei mai mulţi doctori infectaţi şi cele mai multe decese” din cauza COVID-19.

Liderul Pro România, Victor Ponta,  susţine că avem „trei domenii importante: sănătate, energia şi zona alimentară” şi a cerut Guvernului să emită o ordonanţă de urgenţă pentru a veni în sprijinul producătorilor din industria alimentară.

„Peste două săptămâni, o lună şi jumătate o să avem probleme serioase. Am cerut ca Guvernul să spună de azi: toţi producătorii români care produc industrie alimentară să se oprească exporturile de materiale neprelucrate. Să nu mai exportăm grâne şi carne şi ce mai e neprelucrat. Să îi sprijinim pe producătorii români.

Peste o lună problema principală va fi legată de mâncare şi dacă ne trezim peste o lună să luăm măsuri, va fi prea târziu”, a declarat Victor Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.