Creștere alarmantă a numărului cazurilor de coronavirus în Rusia. Putin va declara stare de urgență!

Numărul oficial al contaminărilor cu noul coronavirus în Rusia a crescut vertiginos marţi, la 2.337, cu 500 de cazuri faţă de numărul de luni, relatează Reuters.

Numărul infectărilor zilnice creşte de şapte zile consecutiv. Potrivit datelor oficiale, epidemia de coronavirus s-a soldat cu 18 morţi în Rusia, iar 121 de persoane s-au vindecat.

Camera inferioară a Parlamentului rus (Duma) şi-a dat acordul iniţial marţi pentru o propunere legislativă care îi va permite premierului să declare stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus, transmite dpa.

Şeful guvernului rus va primi „dreptul de a implementa un regim de înaltă alertă pentru întregul teritoriu al Rusiei sau pentru o parte din acest teritoriu”, conform unei declaraţii a legislativului.

Premierul Mihail Mişustin a sugerat luni că măsurile de izolare care au fost deja aplicate la Moscova ar trebuie aplicate în toată ţara pentru a preîntâmpina împrăştierea virusului.

Moscoviţii au primit ordin să rămână în case pe care le pot părăsi doar atunci când este absolut necesar, pentru a cumpăra hrană sau medicamente, spre exemplu.

Autorităţile ruse au luat şi decizia de a restricţiona toate formele de trafic pe teritoriul naţional cu doar câteva excepţii, aşa cum ar fi cazul diplomaţilor sau al mărfurilor de import.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.