Alexandru Rafila, anunț șoc: Vaccinul antigripal va preveni co-infecţia cu virusul gripal şi cu noul coronavirus!

Share:

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila,  a declarat, marţi, că vaccinul antigripal va preveni co-infecţia, în toamnă sau în iarnă, cu virusul gripal şi cu noul coronavirus.

„Vaccinul care probabil o să fie extrem de solicitat în acest an este vaccinul gripal, care, dincolo de faptul că previne gripa sezonieră, va preveni ceva care este extrem de îngrijorător: co-infecţia, în toamnă sau în iarnă, cu virusul gripal şi cu coronavirus.

Nu este o glumă, este o posibilitate şi, din această cauză, cred că ar trebui să acţionăm acum, nu să aşteptăm să ajungem iar în situaţia în care numărul mare de îmbolnăviri de gripă generează un interes pentru vaccin, în momentul în care vaccinul nu mai este disponibil”, a spus Alexandru Rafila în cadrul dezbaterii online „Vaccinarea: ignorată în România, soluţie pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, potrivit Agerpres.

Rafila a spus că, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, este nevoie de o lege a vaccinării.

„Acum ne găsim în situaţie foarte dificilă, o urgenţă de sănătate publică majoră – infecţia cu noul coronavirus – şi toate speranţele legate de controlul acestei infecţii din toate ţările se referă la găsirea unui vaccin care să oprească lanţul transmiterii.

În acest context, aş vrea să aduc în dezbatere o problemă de sănătate publică care frământă România în subsidiar, se referă la programul naţional de vaccinare, la îmbunătăţirea lui şi la adoptarea unei legi a vaccinării care să ajute la atingerea ţintelor OMS – de 95% acoperire vaccinală pentru principale atingene sau vaccinuri, pentru publicul larg, care sunt incluse în acest program”, a explicat Rafila.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a menţionat că în România, în ultimii 10 ani, a scăzut în mod constant acoperirea vaccinală, adăugând că există pericolul reapariţiei unor boli care erau considerate eliminate, precum difteria, tusea convulsivă sau rubeola.

„Dacă va apărea un vaccin care să reuşească să elimine infecţia cu noul coronavirus ca ameninţare la nivel global, cred, sunt convins că foarte multă lume îşi va schimba opinia referitoare la vaccinuri şi oamenii vor fi mult mai deschişi să apeleze la acest serviciu clasic de sănătate publică, care este cel care a dus, până la urmă, la sute de milioane de vieţi economisite şi la creşterea speranţei de viaţă în ultimul secol”, a subliniat Rafila.

Alexandru Rafila a mai spus că vaccinarea este o oportunitate şi pentru persoanele adulte şi pentru vârstnici, menţionând că, în plină pandemie cu noul coronavirus, există o recomandare expresă ca persoanele vârstnice să fie vaccinate împotriva infecţiilor pneumococice.

Citește și
1 Comentariu
  1. marin spune

    Sa iti faci tu si familia ta de vandut de neam si de tara ! Romanii vor refuza acest abuz ! Vaccinurile voastre otravite oms / fmi, sa ne imbolnaviti copiii si sa ne ucideti batranii CRIMINALILOR !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.