Europarlamentarul Maria Grapini cere solidaritate sporită în UE!

Astăzi, a avut loc ședința grupului politic S&D din Parlamentul European, unde s-a dezbătut, de la distanță, Rezoluția privind acțiunea UE de combatere a pandemiei COVID-19 și consecințele acesteia, rezoluție care va fi votată în Parlamentul European zilele următoare.

Europarlamentarul român Maria Grapini nu a lipsit nici de la această întâlnire importantă, chiar dacă a fost de la distanță, luând cuvântul prin videoconferință și a transmis:

” Doresc să mulțumesc colegilor care au lucrat la textul Rezoluției. Sunt bucuroasă că există punctul H în Rezoluție- Solidaritatea nu este opțională, dar mă îngrijorează modul de aplicare în practică. Și aici mă gândesc nu numai la solidaritatea sanitară, dar și la cea economică.

Susțin adăugarea în text ”lucrătorii sezonieri”, pentru că acum când vorbim contractele de muncă sunt sumare și  nu acoperă toate riscurile lucrătorilor și toate drepturile lucrătorilor.

Susțin ca după această criză UE să-și asume competențe pe sănătate și turism, două domenii profund afectate și care au fost lăsate la competența națională.

Aș vrea să se construiască bugetele viitoare și să se aloce fonduri în așa fel încât zonele mai sărace și mai îndepărtate să nu fie lăsate în urmă!”, a transmit Maria Grapini colegilor eurodeputați din grupul politic S&D.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.