Detalii șocante despre starea de sănătate a lui Kim Jong Un

0

Thae Yong-ho, un fost diplomat nord-coreean, a declarat pentru CNN că absența „anormală” a lui Kim de la un spectacol al partidului de guvernare din 15 aprilie poate însemna faptul că dictatorul nu se poate ridica în picioare sau merge singur.

„Nu sunt deloc sigur dacă a avut cu adevărat vreo intervenție chirurgicală sau orice altceva, dar un lucru este clar … nu poate să se ridice sau să meargă singur”, a spus Thae.

Kim a fost văzut ultima dată în public pe 11 aprilie, când a luat parte la o ședință a Partidului Muncitorilor. Pe 15 aprilie, în mod inexplicabil a ratat o sărbătoare a Zilei Soarelui, în cinstea bunicului său, Kim Il-Sung, fondatorul Coreei de Nord.

Absența sa fără precedent a stârnit un val de speculații despre sănătatea sa și nu a mai fost văzut în public de atunci.

„Kim Jong Un nu este doar liderul Coreei de Nord, dar este nepotul lui Kim Il Sung … pentru cei din Coreea de Nord, este într-adevăr anormal”, a spus Thae.

Rapoartele au susținut că Kim a suferit o intervenție chirurgicală la inimă și acum este grav bolnav sau chiar moart, însă aceste afirmații sunt imposibil de verificat. Seul și Washingtonul au redat zvonurile, indicând că știu unde se află Kim, fără să dea mai multe detalii.

Thae a avertizat că puţini oameni, inclusiv soția lui Kim Ri Jol-su și sora sa, Kim Yo-jong, cunosc întreaga poveste.

Ministrul sud-american a declarat ieri că este posibil ca liderul Coreei de Nord s-ar face nevăzut, deoarece încearcă să evite infectarea cu coronavirus și nu pentru că este grav bolnav.

Este adevărat că nu a ratat niciodată ziua de naștere a lui Kim Il Sung de când se află la putere, dar multe evenimente aniversare, inclusiv sărbători și un banchet fuseseră anulate din cauza coronavirusului”, a spus el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.