Europarlamentarul Maria Grapini, scrisoare deschisă incendiară adresată președintelui Iohannis

Share:

În contextul afirmațiilor grave făcute în cadrul declarației de presă pe care a susținut-o astăzi privind înțelegerea secretă a unui partid politic din România cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, în vederea dezmembrării teritoriale a României”, europarlamentarul Maria Grapini a transmis o scrisoare deschisă președintelui Iohannis, document pe care îl prezentăm, integral, în continuare:

 Domnule Președinte al României, Klaus Werner Iohannis,

În calitate de europarlamentar român, consider că este responsabilitatea mea să vă cer să aduceți dovezi pentru afirmațiile grave făcute în cadrul declarației de presă pe care ați susținut-o astăzi, 29.04.2020, privind înțelegerea secretă a unui partid politic din România cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, în vederea dezmembrării teritoriale a României.

Ca europarlamentar, am datoria față de români să veghez ca toate informațiile apărute în spațiul public, cu atât mai mult cele care apar pe canalele oficiale de comunicare, să fie adevărate, probate, nu știri false.

Ca urmare a afirmațiilor făcute de Dumneavoastră, am căutat un desfășurător al parcursului acestui proiect de lege, pentru a vedea dacă, într-adevăr, nu aveați cunoștință de existența sa.

După cum am constatat din documentele anexate la finalul scrisorii, Consiliul Economic și Social, Consiliul Legislativ s-au poziționat împotriva înființării „Ținutului Secuiesc”, deoarece reorganizarea administrativă pe criterii etnice este discriminatorie față de celelalte etnii din România, iar în Constituție este prevăzută doar organizarea teritorială în județe, nu în ținuturi.

Cum puteți susține faptul că PNL, respectiv Guvernul și implicit și Președintele României, nu aveau cunoștință de acest proiect, când chiar Guvernul României a emis un punct de vedere împotriva acestui proiect de lege, dar a făcut-o cu o întârziere de două luni?

Proiectul a primit aviz negativ în comisiile de specialitate din Camera Deputaților, ceea ce exclude, din start, o posibilă înțelegere între cei pe care îi acuzați.

Totodată, constat că Președintele Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului este chiar membru PNL, care a și confirmat respingerea proiectului.

Reiterez importanța furnizării unor dovezi reale pentru a susține afirmațiile lansate de dumneavoastră în spațiul public, întrucât nu putem discuta într-o notă electorală despre un subiect care amenință siguranța teritorială și națională a României.

Cu deosebită stimă,

Europarlamentar Maria Grapini

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.