Bulgarii pregătesc hotelurile și plajele pentru sezonul estival

0

Bulgaria a trecut de la ”Stare de Urgență” la ”Alertă Epidemică” pe data de 14 mai. Actorii din turismul bulgar pregătesc deschiderea sezonului estival, iar la Albena, plajele și hotelurile au implementat aproape toate regulile pentru limitarea răspândirii coronavirusului. 

Bulgaria nu a fost lovită puternic de pandemia de coronaviurs, fiind doar 2.259 de cazuri și 112 decese. Terasele în aer liber ale restaurantelor au fost redeschide la jumătatea lunii mai, însă cu reguli de distanțare pe măsură. Muzeele, galariile de artă, librăriile și cinematografele au fost redeschise săptămâna trecută, iar hotelierii de pe malul mării iau toate măsurile poate începerea sezonului estival, care cel mai probabil va fi pe 15 iunie.

Pe pagina de Facebook a stațiunii Albena au fost postate mai multe fotografii care arată cum va fi vacanța la plaja în contextul pandemiei. Fiecare ansamblu format din două șezlonguri și o umbrelă beneficiază de un spațiu dedicat de 25 de metri pătrați, iar în unele zone ale plajei distanța dintre două astfel de ansambluri este de patru metri, în timp ce altele ajung și la șapte metri.

Pentru a merge în apă sau la bar, au fost create coridoare speciale, astfel încât regulile de distanțare socială să poată fi respectate. Pe site-ul stațiunii Albena, autoritățile locale menționează că au implementat reguli suplimentare de curățenie și dezinfectare pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Fiecărei persoane îi va fi luată temperatura la intrarea în stațiune, iar dacă aceasta depășește 37 de grade Celsius, turiștilor nu li se va permite accesul și vor fi anunțate autoritățile. Fiecare vehicul va fi dezinfectat înainte de a intra în stațiune.

În toate hotelurile, turiștilor le va fi luată temperatura la recepție. Dacă aceasta depășește 37 de grade Celsius, vor fi anunțate autoritățile. Până la sosirea acestora, turiștii vor fi izolați într-o cameră separată. Suprafețele de lucru de la recepție vor fi dezinfectate după fiecare înregistrare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.